Prejsť na obsah

Primátori Košíc a Nitry dotiahli hokejovú stávku ako správni chlapi

Pred prvým finálovým duelom hokejovej Tipsport extraligy medzi klubmi HC Košice a HK Nitra, uzavreli primátori oboch miest stávku. Rozhodli sa, že primátor zdolaného finalistu venuje deťom z vybraného športového zariadenia v meste víťaza športové náradie, hokejky a dresy. Richard Raši sa napriek tomu, že stávku vyhral, rozhodol obdarovať aj deti v Nitre.

Obaja primátori sa dnes o 15:00 hod stretli pred dejiskom záverečného finálového duelu košickou Steel Arénou, aby naplnili svoju stávku. Nitriansky primátor Jozef Dvonč chlapsky priznal, že stávku prehral a spolu s primátorom Košíc Richardom Rašim odovzdal piatim mladým športovcom šeky na športovú výstroj v celkovej hodnote 500,- Eur a darčeky. „Finálové zápasy boli nervy drásajúce, najmä keď prvý vyhrali Košice, druhý Nitra a tak to išlo až po posledný, siedmy duel. V konečnom dôsledku som bol samozrejme spokojný," uviedol Richard Raši. Obaja primátori samozrejme verili, že vyhrajú reprezentanti ich mesta, svorne si zatipovali celkové víťazstvá 4:2 na zápasy pre ich tímy a fandili svojim až do záverečnej minúty posledného zápasu. „Finálový duel medzi Košicami a Nitrou bol mimoriadne zaujímavý a určite prispel k propagácii hokeja v Slovenskej republike. Nezostáva mi nič iné len priznať, že Košice si titul Majstra SR za celú sezónu zaslúžili," povedal primátor mesta Nitry Jozef Dvonč.

Hoci nakoniec zvíťazili Košičania, čím urobili nesmiernu radosť všetkým svojím fanúšikom, radovať sa nakoniec vďaka finančnému príspevku budú deti v oboch mestách. „Stávka je síce stávka a môže mať iba jedného víťaza, ale keďže išlo o charitatívnu záležitosť, spojenú s obdarovaním športujúcej mládeže, rozhodol som sa aj ja potešiť nitrianske deti rovnako, ako primátor Dvonč tie košické," dodal primátor majstrovských Košíc, Richard Raši.