Prejsť na obsah

Primátor Richard Raši prijal účastníkov turnaja Svetovej volejbalovej ligy 2014

V Historickej radnici na Hlavnej ulici prijal v piatok primátor Košíc Richard Raši účastníkov veľkého turnaja Svetovej vojejbalovej ligy 2014, ktorý sa uskutočnil počas uplynulého víkendu v košickej Steel Aréne.

Slovenskí volejbaloví reprezentanti- zverenci talianskeho trénera Flavia Gulinelliho sa v Svetovej volejbalovej lige predstavili vôbec po prvý raz, ich súpermi boli Portoričania, Španieli a Číňania. 

Pred troma rokmi sa po prvýkrát v bohatej histórii nášho mesta stali Košice na dva dni hostiteľom najlepších európskych volejbalistov," prihovoril sa športovcom primátor. „Prestížny volejbalový turnaj Final Four Európskej ligy bol vtedy prehliadkou toho najlepšieho, čo hralo pod vysokou sieťou na európskych palubovkách. Volejbalová Európa sa v roku 2011 presvedčila o tom, že Košičania sú skvelí fanúšikovia, ktorí rozumejú športu a dokážu vytvoriť v modernej a profesionálne manažovanej Steel Aréne, nezabudnuteľnú atmosféru."

Primátor zároveň vyjadril presvedčenie, že aj turnaj prestížnej Svetovej ligy vo volejbale za účasti reprezentácií Číny, Španielska, Portorika a Slovenska uchváti obidve strany – hráčov i divákov. Prvých vynikajúcou atmosférou a druhých skvelou hrou, čo sa neskôr počas jednotlivých zápasov aj potvrdilo. Navyše, slovenskí reprezentanti po víťazstve nad Portorikom a Čínou postúpili do Final Four v Turecku.