Prejsť na obsah

Primátor nepodpísal vymenovanie Vladimíra Padyšáka do funkcie generálneho riaditeľa DPMK

Primátor mesta Košice Jaroslav Polaček (nezávislý) nepodpísal uznesenie z májového rokovania Mestského zastupiteľstva v Košiciach, na základe ktorého poslanci schválili Vladimíra Padyšáka za generálneho riaditeľa DPMK.

Uznesenie zastupiteľstva je tak momentálne pozastavené, Padyšák naďalej zostáva povereným generálnym riaditeľom a členom Predstavenstva DPMK. Do oboch tých funkcií bol zvolený ešte v decembri 2018.  

Podľa primátora existuje viacero závažných dôvodov, prečo sa rozhodol nepodpísať tento schválený poslanecký návrh. Pripomína, že v DPMK momentálne prebieha kontrola hospodárenia a finančných operácií. Onedlho by mali byť známe jej výsledky, na základe ktorých sa rozhodne ako bude ďalej postupovať.

„Výkon kontroly sa kvôli koronavírusu musel predĺžiť. Z hľadiska ochrany majetkových záujmov mesta Košice ako jediného akcionára DPMK je nevyhnutné počkať na výsledky kontroly. Orgány mesta sú povinní zveľaďovať majetok mesta a používať všetky právne prostriedky na jeho ochranu.“

Až výsledky kontrolných zistení poskytnú podľa Polačeka obraz o tom, či riadenie DPMK Vladimírom Padyšákom je v súlade s vyššie uvedenou povinnosťou. Do ukončenia kontroly v DPMK nebude mesto Košice k tejto záležitosti poskytovať žiadne ďalšie vyjadrenia.