Prejsť na obsah

Primátor mesta odovzdal ceny víťazom súťaže o najkrajší balkón

V príjemnej, takmer rodinnej atmosfére, si včera v priestoroch Magistrátu mesta Košice prevzali ceny výhercovia súťaže „O najkrajší balkón metropoly východu 2016".

Súťaž už tradične vyhlásil primátor mesta Košice Richard Raši v spolupráci so Správou mestskej zelene (SMsZ) v Košiciach, a zapojili sa do nej obyvatelia z takmer všetkých košických mestských častí. Do súťaže poslali desiatky fotografií kvetmi či okrasnými drevinami nádherne vyzdobených balkónov, okien, lodžií, predzáhradiek.

Hodnotiaca komisia (primátor mesta Richard Raši, viceprimátorka mesta Renáta Lenártová, riaditeľ SMsZ Róbert Trtík a jeho zástupkyňa Marta Popríková) nemala pri výbere tých najkrajších vôbec ľahkú úlohu, pretože každý „súťažiaci", ktorý prešiel prvými výberovými kolami bol niečím zvláštny, zaujímavý, originálny. Po dlhom zvažovaní sa nakoniec členovia komisie zhodli a vybrali víťazov: Teréziu Krivdovú (1. miesto), Janu Kacsmarikovú (2. miesto) a Juditu Hruškovú (3. miesto). Za svoj nemalý prínos k skrášleniu Košíc si odniesli poukazy na nákup záhradkárskeho materiálu podľa vlastného výberu v hodnote 150, 100 a 50 Eur.

Špeciálnu cenu primátora mesta, umelohmotnú prepravku plnú rôzneho záhradkárskeho náčinia a iných záhradkárskych potrieb v hodnote 200 Eur, získala Valéria Vaklešová za ozaj prekrásnu predzáhradku.

„Robíme to aj preto, aby sme motivovali i ďalších Košičanov pracovať, skrášľovať si svoje balkóny, okolie, a tým aj naše pekné mesto," uviedol po odovzdaní cien primátor mesta Richard Raši.

Ceny výhercom tretieho ročníka súťaže odovzdali primátor mesta, viceprimátorka , a riaditeľ Správy mestskej zelene v Košiciach.

Video si môžete pozrieť tu: https://youtu.be/KfTD1uLfN6k