Prejsť na obsah

Primátor kontroloval čistotu na Severe

Čistotu verejných priestranstiev v mestskej časti Sever kontroloval dnes ráno primátor František Knapík. Kontrolu zamerali najmä na lokalitu okolo Polikliniky Sever a zúčastnili sa jej zástupcovia Správy mestskej zelene, oddelenia správy komunikácií a referátu životného prostredia na magistráte, mestskej polície i spoločnosti Kosit. Zmonitorovali stav parkov, zelene a komunikácií pri poliklinike, aj na opačnej strane Komenského ulice pri Technickej univerzite.

„Starostlivosť o oba parky hodnotím ako primeranú, s drobnými nedostatkami. Je však potrebná ich systematická obnova a celková rekonštrukcia, nielen zelene, ale aj lavičiek či fontán," komentoval primátor František Knapík. Uviedol, že pre náročné obdobie v súčasnosti nie je možné vyčleniť dostatok finančných zdrojov, okrem bežnej údržby zelene, aj na jej systematickú obnovu, ale zaradia to do plánu pri príprave budúcoročného rozpočtu mesta. „Blížia sa prázdniny, počas ktorých bude väčší tlak verejnosti na parky v meste, a tomu má zodpovedať aj kvalita starostlivosti o zeleň, čistotu a verejný poriadok."

Primátor vyjadril nespokojnosť napríklad s technickým stavom a čistotou niektorých komunikácií v lokalite, preto rozdal úlohy zástupcom príslušných útvarov magistrátu. Poškodený nástupný ostrovček pre električky MHD bol podnetom, z ktorého vyplynul návrh, aby DPMK z hľadiska údržby ostrovčeka prehodnotil jeho dĺžku a možnosť skrátenia. Aula Technickej univerzity je od mestského parku oddelená zanedbaným plotom, a tak má radnica vyvolať rokovanie s TU o spoločnom riešení úprav prostredia.