Prejsť na obsah

Pred Vianocami to v Košiciach roztočia Cigánski diabli

Pre všetkých Košičanov a návštevníkov metropoly východu organizuje Mesto Košice a Arcidiecézna charita Košice v spolupráci s hudobným vydavateľstvo Rap-art  V i a n o č n ý   k o n c e r t   O t v o r   s v o j e   s r d c e.

V nedeľu 21. decembra o 17. 00 hod. to v Historickej radnici mesta Košice na Hlavnej ulici roztočia Cigánski diabli s orchestrom Štátneho divadla Košice a jeho sólistami Jaroslavom Dvorským, Michaelou Várady a mládežníckym speváckym zborom Chorous Comenianus. Moderuje: Dano Junas. Srdečne Vás pozývame! Koncert bude súčasne vysielaný v priamom prenose na Hlavnej ulici pri súsoší Immaculata vedľa Vianočných trhov.

Koncert má charitatívny charakter, je podporným podujatím verejnej finančnej zbierky „Otvor svoje srdce", ktorú už osmy rok organizuje Arcidiecézna charita Košice. Výťažok zbierky má pomôcť najmä matkám a ich deťom z Krízového centra, ktoré sa sťahujú do nových priestorov, ale aj seniorom v domovoch pokojnej staroby, chorým z hospicu, bezdomovcom z našich útulkov, či mladým ľuďom, ktorí opúšťajú detské domovy.

Sprievodné podujatia:
- Od 9.00 hod. predajná výstava výrobkov klientov ADCH – v stánku spoločnosti U.S. Steel Košice na Vianočných trhoch
- cca 11.00 sa do predaja zapoja aj Cigánski diabli
- Od 14.00 hod. premietanie dokumentárneho filmu o zariadeniach a klientoch, o ktoré sa ADCH Košice stará v Košickom a Prešovskom kraji.
- Od 14.00 hod. Výstava fotografií klientov ADCH Košice – Historická radnica
- Počas koncertu pozdraví všetkých Košičanov primátor Mesta Košice František Knapík

Kontakt pre médiá: Monika Murová, murovam@yahoo.com, +421 911 226 482