Prejsť na obsah

Pre chrípku uzavreli školy

Pre stúpajúcu chorobnosť je oddnes (19. februára 2009) prerušené vyučovanie vo viacerých školách v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Košice. Chrípkové prázdniny boli včera vyhlásené pre celú ZŠ Ľudovíta Fullu na Maurerovej ulici, ZŠ Juhoslovanskú a tiež na druhom stupni ZŠ Masarykova.

ZŠ Ľudovíta Fullu navštevuje 365 žiakov a chorobnosť tu v posledných dňoch stúpla na 31, 10%. Prázdniny vyhlásil aj riaditeľ v ZŠ Juhoslovanská, keďže v tejto škole s 373 deťmi stúpla chorobnosť na 22,7 %. Doma dnes ostalo aj 171 žiakov druhého stupňa na ZŠ Masarykovej pre viac ako 30% chorobnosť. K vyhláseniu chrípkových prázdnin došlo dnes na ZŠ Belehradská 21, s počtom žiakov 756. Chorobnosť na tejto škole sa zvýšila na 25,52%. Okrem toho naďalej trvajú už skôr vyhlásené chrípkové prázdniny aj na druhom stupni pre 260 ZŠ Janigova. Tu chorobnosť v rámci druhého stupňa dosiahla 37,19%. Chrípkové prázdniny malo v uplynulých dňoch aj 276 detí na druhom stupni ZŠ Kežmarská 30, ale včera na tejto ZŠ už prebiehal riadny výchovno-vzdelávací proces.

Kvôli vzostupu chrípky si tak nastávajúce jarné prázdniny predĺži o jeden deň  takmer 1925 školákov, ktorí navštevujú základné školy v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta. Do školských lavíc zasadnú znova až v pondelok 2. marca po skončení jarných prázdnin. O chrípkových prázdninách bol vo všetkých prípadoch informovaný Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Košiciach a Oddelenie  školstva Magistrátu mesta Košice a vyhlásili ich riaditelia konkrétnych škôl.