Prejsť na obsah

Poštové služby počas víkendov budú až od februára

Na základe opakovanej žiadosti viceprimátora mesta Košice Mikuláša Čečka o sprístupnenie poštových služieb pre obyvateľov druhého najväčšieho mesta Slovenska aj v nedeľu Slovenská pošta odpovedala, že od 1. 2. 2010 plánuje otvoriť novú pobočku v hypermarkete Tesco, ktorá má poskytovať služby sedem dní v týždni, teda vrátane nedele.

Slovenská pošta taktiež samosprávu informovala, že budúci rok uvažuje aj o otvorení ďalšej košickej pošty v obchodnom centre Optima. V súčasnosti v Košiciach nie je žiadna pobočka Slovenskej pošty otvorená v nedeľu, pričom svoje služby poskytuje i v sobotu12 zo 16 pôšt v meste.

Námestník primátora Mikuláš Čečko žiadal do doby otvorenia novej pošty aspoň dočasné rozšírenie otváracích hodín niektorej z existujúcich pôšt aj o nedeľu. Slovenská pošta tento návrh neakceptovala.

„Radi by sme sprístupnili poštové služby obyvateľom Košíc aj v nedeľu už čo najskôr, ešte tento rok, avšak rozhodnutie je v kompetencii Slovenskej pošty. Očakávame, že Slovenská pošta vyvinie maximálne úsilie, aby svoje budúcoročné zámery rozšírenia služieb pre Košičanov zrealizovala,"
  uviedol viceprimátor Košíc.