Prejsť na obsah

Poslanci schválili založenie Mestského futbalového klubu Košice

Poslanci Mestského zastupiteľstva v Košiciach odsúhlasili dnes na mimoriadnom rokovaní založenie akciovej spoločnosti s obchodným menom Mestský futbalový klub Košice, a.s. (MFK Košice, a.s.) so základným imaním 10 miliónov korún.

Zakladateľmi spoločnosti po splnení zákonných podmienok budú:
MESTO KOŠICE s 50% podielom na základnom imaní,
FC STEEL TRANS s 50% podielom na základnom imaní.

Zároveň väčšinou hlasov odsúhlasili päťmiliónový vklad mesta Košice do spoločnosti, príplatok v sume 500 tisíc korún do rezervného fondu spoločnosti a zmluvný prevod pozemkov v mestskej časti Košice - Juh (v niekdajšom Všešportovom areáli) vo vlastníctve mesta Košice pre MFK Košice, a.s. za cenu 1.-Sk, za účelom výstavby futbalového areálu.

Poslanci MZ do funkcie člena predstavenstva obchodnej spoločnosti MFK Košice, a.s. za mesto Košice odsúhlasili primátora mesta a poslancov Petra Baníka a Milana Béreša. Do Dozornej rady boli schválení Stanislav Kočiš a Daniel Rusnák.

"Futbal v Košiciach prinášal v minulosti radosť i smútok, zažili sme obdobia vynikajúcich úspechov, ale aj pádov. Dnes končí prvoligový futbal niekde v osi Ružomberok - Banská Bystrica, odchovanci košického mládežníckeho futbalu nemajú kde na východe Slovenska pôsobiť, pritom štyria z nich hrali v reprezentačnom mužstve v kvalifikačnom zápase MS v Portugalsku. Bolo treba nájsť riešenie tejto situácie, široká športová obec právom očakávala, že mesto ako komunita pri tom pomôže. Rozhodnutie mestského zastupiteľstva nebolo jednoduché, považujem ho za pozitívny posun. Dali sme možnosť vstupu do obchodnej spoločnosti, ktorá sa môže stať prínosom pre celý región," povedal primátor Zdenko Trebuľa.