Prejsť na obsah

Populárny Night Run opäť nesklamal

Košice majú za sebou už 4. ročník obľúbeného nočného behu, ktorý je už tradične plný skvelých bežcov, úžasných povzbudzujúcich, radosti z pohybu i osobných rekordov. 

Víťazmi štvrtého ročníka behu Košice Night Run sa stali Jozef Urban a Gabriela Slafkovská. Na populárnom nočnom behu nechýbal ani primátor mesta Košice Richard Raši, ktorý dosiahol na desať kilometrovej trati čas 46:44 min.

"V ideálnom počasí sa mi bežalo dobre. Atmosféru dotvárali i pódiá, ktorých bolo o polovicu viac ako počas minulého ročníka. Samotní pretekári si pochvaľovali novú trať, ktorá v tomto roku smerovala i do Mestského parku, na Hrnčiarsku ulicu, či popri Jakabovom paláci. Potešili ma plné ulice fanúšikov a priaznivcov behu, " konštatoval košický primátor.

S prihlásenými bežcami sa nočného behu zúčastnili aj žiaci košických základných škôl, ktorí už tradične zabehli jeden päťkilometrový okruh a spoločne vytvárali dvojtisícového hada, ktorý sa tiahol centrom mesta.

Množstvo pretekárov využilo populárny beh i na prípravu pred blížiacim sa Medzinárodným maratónom mieru. Najväčšie ovácie zo štartového poľa zožala Judita Mlynáriková z Rožňavy. Napriek tomu, že rovnako ako v minulom roku dobehla posledná, tak ju organizátori podujatia za nezlomnosť ocenili letenkami do Londýna.

Už teraz je známy termín piateho ročníka obľúbeného košického behu, ktorý sa uskutoční 2. septembra 2016.