Prejsť na obsah

Pokračovala pravidelná kontrola čistoty v meste

Primátor mesta František Knapík sa zúčastnil ďalšieho kontrolného dňa v košických uliciach spolu so zástupcami mestských podnikov a oddelení magistrátu. Na previerke čistoty mesta, ktoré sa chce stať Európskym hlavný mestom kultúry, poukázal najmä na zarastené chodníky a okraje ciest burinou, nefunkčné zábradlia, zdeformované povrchy chodníkov a ciest, upchaté kanály a pod.
Na Kováčskej ulici nariadil spevniť obrubníky, vyrovnať dopravné značky a upozorniť majiteľa pozemku za Seminárnym kostolom na zhrdzavený plech, ktorý špatí ulicu.
Primátor si prezrel aj Hrnčiarsku ulicu, ktorá má stále ďaleko od vízie „uličky remesiel". Vzďaľuje sa od nej aj stavbami, ktoré architektonicky nezapadajú do okolitého koloritu a v ničom nepripomínajú malebnosť historického centra. Kompetentné orgány, ktoré povolili takéto stavby asi „nemali vedomosť" o zámere vybudovať z Hrnčiarskej ulice historickú uličku remesiel. K príjemnému prechodu uličkou neprispieva ani zarastená cesta, nespevnený povrch a chátrajúce budovy.
Kontrola čistoty mesta bude pokračovať aj v nasledujúcich týždňoch. Zameraná bude aj na kontrolu odstraňovania už zistených nedostatkov.