Prejsť na obsah

Podpora super tried pre Košice - kandidáta na Európske hlavné mesto kultúry (EHMK) 2013

Už druhý ročník tohto projektu organizuje Hudobné centrum a Občianske združenie Umenie pre všetkých. Cieľom je motivovať deti k tvorivosti a zároveň atraktívnou formou obohatiť výučbu hudobnej výchovy.
Projekt darčekmi pre najlepších školákov podporil aj projektový tím Košice – EHMK 2013, ktorý tak chce motivovať už deti v mladšom veku, nakoľko dúfa, že v roku 2013 budú patriť medzi najsilnejšiu skupinu priaznivcov viac ako tisícky podujatí. Práve nimi sa chcú Košice prezentovať ako metropola európskej kultúry.

Ambície oboch projektov nachádzajú prienik v snahe vytvárať u detí vzťah k umeniu, naučiť ich obohacovať sa hudbou, ktorá prináša radosť, rozvíja city a pomáha zvládať ťažkosti všedného života. Projekt Košice - EHMK 2013 bude aj naďalej podporovať akcie a podujatia, ktoré vedú ľudí ku citlivejšej vnímavosti kultúrneho života v meste.

O súťaž SuperTrieda bol mimoriadny záujem, o čom svedčilo aj nasadenie jednotlivých tímov. Napriek tomu si vavríny z priestorov štúdia Jorik mohli odniesť iba tí najlepší, medzi ktorými nechýbali žiaci: 3.B, ZŠ Gorkého 55, Trebišov za predstavenie „My vrabčiaci", 6. trieda, Ždaňa za predstavenie „Bobríci" a 5.B, ZŠ Borša.

Zdroj: projektový tím EHMK