Prejsť na obsah

Plavecká štafeta mesta – 24 hodín v bazéne

„Na tomto športovom podujatí sa každoročne zúčastňuje veľký počet obyvateľov Košíc všetkých vekových kategórií. V minulom roku prišlo 1626 ľudí a odplávali sme spolu 115 km a 75 metrov. Tento rok očakávame viac ako 2 000 plavcov. Štafeta sa bude porovnávať s počtom zúčastnených v iných mestách. Minulý rok Košičania vyhrali a dúfam, že to nebude inak ani v nastavajúcom ročníku," informoval Ivan Šulek z Oddelenia školstva na Magistráte mesta Košice a doplnil, že „sčítavať sa bude počet obyvateľov mesta, ktorí zaplávajú jednu z disciplín, a jednotlivé úseky, na ktorých budú plávať. Súčtom získame celkovú účasť obyvateľov na štafete a celkovú odplávanú vzdialenosť."

Disciplíny
Plávať sa budú disciplíny 25m, 50m, 100m ľubovoľným spôsobom (kraul, prsia, znak, motýlik a iné nesúťažné štýly). „Pre vekové kategórie materských škôl a ostatnú mládež, ktorá nemá istotu, je možnosť plávať aj s plaveckou vestou. Zapožičia im ju plavecká škola. Plávať sa bude v 2 dráhach 50 metrového bazéna a v 2 dráhach 25 metrového bazénau," dodal Ivan Šulek.

Cieľ podujatia a odmeny
Cieľom štafety je priviesť obyvateľov mesta k osvojeniu si činností, ktoré vedú k zdravému životnému štýlu prostredníctvom športu. Organizátori pripravili aj sprievodný program. V priestoroch bazéna a Reštaurácie Bazén vystúpia mládežnícke hudobné a tanečné súbory. Pre najmladšieho a najstaršieho účastníka a účastníčku a pre najrýchlejšieho plavca (dievča, chlapec) na 25m do 6 rokov, najrýchlejšieho plavca a plavkyňu na 25m v čase od 23.00h do 05.00h, najrýchlejšieho plavca a plavkyňu na 50 m v čase od 23.00h do 05.00h, najrýchlejšieho plavca a plavkyňu na 100 m v čase od 23.00h do 05.00h aj vďaka podpore sponzorov Východoslovenská energetika a US Steel Košice čakajú pekné ceny. Okrem toho každý účastník dostane účastnícky list štafety mesta.

Školská športová liga
Pri príležitosti organizovania tohto podujatia chce oddelenie školstva oboznámiť čo najširšiu verejnosť aj s novým projektom na školách - školskou športovou ligou v kolektívnych a individuálnych športoch, ktorá je prístupná pre všetky školopovinné deti v meste.