Prejsť na obsah

Piate miesto o najlepšiu webstránku pre Košice

Mesto Košice získalo pekné piate miesto v súťaži o najlepšiu webovú stránku ZlatyErb.sk 2008, ktorej výsledky vyhlásili slávnostne v utorok 18. novembra večer v bratislavskom hoteli Park Inn Danube. Súťaž organizuje Únia miest Slovenska spolu s občianskym združením eSlovensko a ďalšími partnermi pod záštitou ústavných činiteľov a eurokomisára Jána Fígeľa. O výsledku rozhodli desiati porotcovia, ktorí hodnotili 81 samospráv.

„Po získaní titulu Európske hlavné mesto kultúry pre rok 2013 predstavuje ocenenie v súťaži ZlatyErb.sk 2008 opäť isté uznanie našej práce. Snažíme sa, aby Košičania mali informácie vždy, ako sa povie, z prvej ruky. Na našej webovej stránke nájdu v sekcii Občan všetky novinky o dianí v meste. Množstvo informácií môžu získať v časti úradné oznamy. Na www. kosice.sk nájdu tiež informácie z oblasti odpadového hospodárstva, informácie súvisiace s fungovaním a poskytovaním služieb mestských podnikov, informácie o práci mestskej polície, oddelenia školstva, o verejných súťažiach, výberových konaniach, územných a stavebných rozhodnutiach, o dianí v sociálnej a kultúrnej sfére. Publikujeme aj informácie týkajúce sa životného prostredia a civilnej ochrany. K dispozícii sú aj všetky potrebné formuláre. Cez www.kosice.sk je možný prístup aj k online kamere a rovnako je možné sledovať zasadnutia mestského zastupiteľstva," povedal po obdržaní informácie o výsledku súťaže primátor mesta František Knapík a dodal: „Informácie hýbu svetom a ten kto ich má, môže ovplyvňovať vývoj. Mesto Košice v rámci public relations teda vzťahov s verejnosťou robí všetko preto, aby zabezpečilo čo najlepšiu vonkajšiu komunikáciu najmä prostredníctvom webovej stránky. Preto by som sa rád pri tejto príležitosti poďakoval všetkým pracovníkom magistrátu, ktorí sa denne podieľajú na aktualizácii našej webovej stránky. Toto ocenenie je predovšetkým ocenením ich práce."

Cieľom súťaže ZlatyErb.sk je podľa slov generálneho sekretára Únie miest Slovenska Mariána Minaroviča podporiť informatizáciu slovenských samospráv, oceniť výnimočné projekty, podporiť výmenu skúseností a ohodnotiť snahu zástupcov samospráv účinne využívať informačno-komunikačné technológie na zvyšovanie kvality a prístupnosti služieb samosprávnych krajov, miest, mestských častí a obcí.

Ceny ZlatyErb.sk 2008 udelila porota v troch hlavných kategóriách. Najlepšou stránkou samosprávneho kraja sa stala stránka bratislavského vyššieho územného celku. V kategórii najlepší web mesta a mestských častí si ocenenie odniesla Bratislava, ktorá ma tiež najlepšiu bezbariérovú stránku územných samospráv. Medzi obcami patrí prvenstvo stránke obce Klátová Nová Ves v okrese Partizánske. Ocenenie za najlepšiu elektronickú službu samospráv - cenu spoločnosti Datalan - dostali webstránky mestskej časti Bratislava - Karlova Ves a obec Bešeňová. V kategórii Najlepšia elektronická služba samospráv poskytovaná Ústredným portálom verejnej správy organizátori súťaže prvé miesto neudelili, strieborné ocenenie získali mestá Handlová, Ilava, Liptovský Mikuláš, Skalica a Levice.

Podrobnosti nájdete tu: http://www.zlatyerb.sk/rocnik2008.htm