Prejsť na obsah

Pestré šarkany zaplavili oblohu nad Košicami

Priaznivý vietor a výborná atmosféra boli zárukou úspešného víkendového podujatia, ktoré na lúky pod Bankovom prilákali množstvo košických rodín. Sobotné popoludnie využili na to, aby na nebo vypustili pestrofarebné šarkany.

Druhý ročník Košickej šarkaniády, ktorú pripravilo Mesto Košice, na oblohu vyniesol dve stovky veselých šarkanov rôznych tvarov a motívov. Zo záplavy farieb, dobrej nálady a súťaží sa netešili iba mladšie ročníky. Pri pokusoch skrotiť, či udržať plápolajúce šarkany vo vzduchu, sa do detských čias vrátilo aj mnoho dospelých. Nechýbal medzi nimi primátor Košíc Richard Raši v sprievode najmladšej dcéry a manželky. „Užili sme si to a som rád, že mi dcéra požičala šarkana. Skutočne som sa na chvíľu vrátil do bezstarostných detských čias," usmieval sa primátor.

Atrakciou podujatia bola 23 metrov dlhá oranžová chobotnica, ktorú na oblohe nebolo možné prehliadnuť. Deti mali možnosť vyrobiť si šarkana vlastnými rukami a prihlásiť ho do súťaže. Rozdelené do troch vekových kategórií súťažili v disciplínach o najkrajšie vyrobeného, najvyššie lietajúceho o a najzaujímavejšie namaľovaného šarkana.