Prejsť na obsah

Perinbaba nespôsobila v uliciach mesta žiadne problémy, všetky cesty a chodníky boli zjazdné

Za uplynulé dva dni napadlo v metropole východu podľa meraní meteorológov 5 cm čerstvého prašanu. Snehová nádielka nespôsobila aj vďaka dôkladnej príprave všetkých, ktorí zabezpečujú zimnú údržbu, v uliciach mesta žiadne komplikácie.

Už pred avizovanou nádielkou od Perinbaby podniklo mesto Košice v spolupráci so spoločnosťou Kosit a viacerými mestskými podnikmi kroky na zmiernenie následkov na cestách, ktoré spadajú do operačného plánu zimnej údržby. V utorok od tretej hodiny ráno boli v teréne všetky mechanizmy, ktoré posypávali cesty soľou pred rannou dopravnou špičkou. Vďaka tomu boli už od skorých ranných hodín všetky hlavné ťahy, trasy MHD a cesty v meste Košice zjazdné a bezpečné, o čo sa postaralo dokopy 31 vozidiel zimnej údržby.

V problematických úsekoch sa robil opakovaný posyp a dispečing zimnej údržby neevidoval žiadne podnety, či sťažnosti na zjazdnosť ciest. V košických uliciach bolo možné premiérovo stretnúť aj kvarteto nových mechanizmov, ktoré sú vybavené tzv. rozmetacou nadstavbou s kapacitou 750 kg posypového materiálu. Aj s ich pomocou boli chodníky v meste rýchlejšie upravené. Okrem mechanizmov sa o odstraňovanie snehu z chodníkov postarala aj takmer stovka ručných pracovníkov priamo v teréne. Košice tak ako jedno z mála miest, kde nasnežilo, nemali napriek silnému a dlho trvajúcemu sneženiu žiadne problémy so zjazdnosťou ciest a chodníkov.