Prejsť na obsah

Pacientkám po nehode električky sa už darí lepšie

Fakultná nemockica L. Pasteura Košice (FNLP) dnes zverejnila tlačovú správu o vývoji zdravotného stavu pacientiek, ktoré boli po nehode električky v pondelok 19. januára 2009 hospitalizované.

V tlačove správe sa uvádza: „Zdravotný stav troch pacientiek hospitalizovaných po dopravnej nehode električky v pondelok popoludní na Klinike úrazovej chirurgie FN L. Pasteura Košice sa zlepšuje. Dve z nich utrpeli vnútrobrušné poranenia a ležia na jednotke intenzívnej starostlivosti, pričom v nemocnici strávia najmenej dva týždne. Tretia má poranenú hlavu, hrudník a zlomené zápästie. Hospitalizovaná bude niekoľko dní."

Podľa predbežných informácií z dispečingu Dopravného podniku mesta Košice a. s. (DPMK) nehodu zapríčinil vodič Avie, ktorý nedal prednosť prichádzajúcej električke. Prednú časť súpravy následne vykoľajilo, pričom narazila do dvoch stĺpov elektrického vedenia. Presné príčiny dopravnej nehody vyšetruje dopravná polícia.

Dnešná tlačová správa FNLP potvrdzuje aj informácie zverejnené krátko po nehode: „Vo Fakultnej nemocnici L. Pasteura Košice bolo ošetrených celkovo štrnásť pacientov po spomínanej dopravnej nehode na dvoch pracoviskách – v traumatologickej ambulancii centrálneho prijímacieho oddelenia na Triede SNP a na Klinike úrazovej chirurgie na Rastislavovej ulici. Vo väčšine prípadov išlo o ľahšie úrazy – odreniny, tržné rany, pomliaždeniny, drobné zlomeniny či podvrtnutia krčnej chrbtice."

Električková doprava na sídlisku Nad Jazerom bola obnovená ešte v pondelok vo večerných hodinách.


Celú tlačovú správu FNLP nájdete aj na www.fnlp.sk