Prejsť na obsah

Oznámenie o zasadnutí prezídia Únie miest Slovenska

Na programe je pravidelná „Správa o činnosti a hospodárení" a prerokovanie programových priorít pre najbližšie obdobie – programy informatizácie a internetizácie územných samospráv, inteligentnej energie a uplatnenia alternatívnych zdrojov, efektívneho hospodárenia a aktívnej účasti na legislatívnom procese.
Prezídium prerokuje:
· Výročnú správu Komunálneho výskumného a poradenského centra za rok 2008 a projekty pre rok 2009
· Návrh na pokračovanie projektu „Benchmarking miest 2009"
· Národný projekt ÚMS – „Zvýšenie efektivity správy miest a podpora strategického riadenia a budovania ľudských zdrojov v samospráve"

Hlavnými témami budú:
Aktuálna legislatíva
· Plánovaná novela zákona 369/1990 Zb. o obecnom zriadení – posúdenie a hodnotenie výsledkov pracovnej skupiny zástupcov MV SR, ÚMS, ZMOS a Generálnej prokuratúry.
· Legislatívna iniciatíva Via Iuris – Návrh novely zákona 138/1991 Zb. o majetku obcí.
· Nedoriešené otázky nového znenia tzv. Stavebného zákona a efektívneho riešenia statickej dopravy na území miest a obcí

Hospodárska a energetická kríza – výzvy a riešenia pre samosprávu z hľadiska Únie miest Slovenska, zapracovanie ďalších tém a námetov z ostaných vyhlásení prezídia Únie miest Slovenska a Okrúhleho stola územnej samosprávy a partnerov z finančnej, hospodárskej a akademickej sféry.

Na záver rokovania bude prerokované a schválené Komuniké zo zasadnutia prezídia.

* * *

Krátka tlačová konferencia sa uskutoční v Obradnej sieni Mestského úradu v Trenčíne, od 12:40 do 13:00 hod. Srdečne pozývame zástupcov tlačených i elektronických médií.

Pripravil a za správnosť zodpovedá Marián Minarovič, generálny sekretár ÚMS