Prejsť na obsah

Oznam DPMK o vylúčení električkovej dopravy

V sobotu 15. a v nedeľu 16. 10. 2005 bude kvôli oprave električkovej trate na Sídlisku Nad jazerom vylúčená električková doprava z úseku VSS, križovatka – Nad jazerom, OC Važec.

Električkové linky č. 3, 7 a 9 budú presmerované na konečnú Barca, servis. Linka R2 bude po celej trase a v plnom rozsahu nahradená autobusmi.

V úseku Nad jazerom, OC Važec - VSS, križovatka bude premávať dočasná náhradná autobusová linka „X“ (prípoje na a od všetkých spojov liniek č. 3, 7 a 9).

Náhradné autobusové linky „X“ a R2 budú zastavovať na bežných autobusových zastávkach najbližších k príslušným električkovým zastávkam – s týmito výnimkami ().
Neplatí to u linky R2
a) linka „X“ v zastávke „VSS, križovatka“ v smere na Sídlisko Krásna zastavuje nielen na stanovišti linky č. 12 na Južnej triede, ale aj na stanovišti linky č. 28 na Ul. Nižné Kapustníky;
b) linka R2 v zastávkach „Autokemping“ a „OC Optima“ v oboch smeroch zastavuje na dočasných autobusových stanovištiach približne na úrovni električkových stanovíšť;
c) linka R2 v zastávke „Nad cintorínom“ v oboch smeroch zastavuje priamo na električkovej zastávke.

Pri prestupoch vyvolaných prerušením bežne priameho spojenia platí jednorazový cestovný lístok z prvého použitého dopravného prostriedku aj v druhom použitom dopravnom prostriedku, ak je aj v ňom označený (na opačnom konci lístka).



Podrobnejšie informácie sú uvedené v oznámeniach na dotknutých zastávkach.


Košice 14. 10. 2005

Dopravný podnik mesta Košice