Prejsť na obsah

Otvorenie školskej športovej ligy

Školská športová liga sa začína v pondelok 8. októbra v dvoch kolektívnych športoch – basketbal a futbal. Oficiálne otvorenie sa uskutoční o 16.00 hod. v hale Cassosport za účasti prihlásených škôl.

Školská športová liga bude prebiehať v školskom roku 2007/2008 v 4 disciplínach - atletika, plávanie, futbal a basketbal. Tieto športy patria medzi najrozšírenejšie na školách a majú svoje dlhodobé zázemie v našom meste. Hracími dňami bude pondelok až štvrtok, každý deň iný šport. Ligy budú prebiehať celý školský rok so začiatkom podujatí a zápasov o 16,00 hod. Dôvodom tohto zvoleného času je plánovaná účasť a pomoc rodičov, rozhodcov a športových funkcionárov. Žiaci sa na súťaže dostavia sami alebo v doprovode rodičov, tak ako tomu je v krúžkoch CVČ alebo záujmových činnostiach. Akcia – zápas – začína určeným začiatkom podujatia a končí oficiálnym ukončením. V tomto čase sú za akciu zodpovední organizátori. Za dopravu žiakov organizátor nezodpovedá. Organizátormi sú ŠK Šport pre všetkých a usporiadajúca škola. Súťaže sa riadia bezpečnostnými predpismi rezortu školstva.

Školská športová liga je o nových možnostiach športovania neorganizovanej mládeže, propagácie športu ako takého, pričom oslovuje aj rodičov a potenciálnych platených aj dobrovoľných vedúcich družstiev, či funkcionárov.