Prejsť na obsah

Osem vodičov z DPMK dostalo do prenájmu prvé byty

Dopravný podnik mesta Košice pridelil osem stabilizačných bytov svojim zamestnancom – vodičom, do dlhodobého prenájmu. Minulý týždeň sa prvých sedem rodín nasťahovalo do stabilizačných bytov, ktoré im prenajal DPMK vďaka pomoci Mesta Košice. Posledná, ôsma rodina, sa presťahuje v priebehu utorka, 10. februára 2009. O byt sa mohli uchádzať vodiči autobusov alebo trolejbusov, ktorí nie sú vlastníkmi bytu alebo domu a mali problém zabezpečiť svojej rodine primerané bývanie. „Je to prvýkrát, čo sme mohli takto pomôcť našim zamestnancom a ich rodinám. A dúfam, že sa nám podarí získať ešte niekoľko ďalších bytov do prenájmu, aby sme v rámci nášho programu starostlivosti o zamestnancov mohli vyjsť v ústrety aj ďalším vodičom, ktorí to potrebujú," vyhlásil generálny riaditeľ DPMK a. s. Košice Michal Tkáč.


Vodiči s rodinami dostali do užívania dvojizbové zrekonštruované byty na Golianovej ulici, ktorých vlastníkom je Mesto Košice, nájomcom DPMK a. s. Košice a správcom Bytový podnik mesta Košice. Vodiči sa zároveň pri podpise nájomnej zmluvy zaviazali, že odpracujú pre Dopravný podnik mesta Košice najmenej 10 rokov.


Náklady mesta na minuloročnú rekonštrukciu bytového domu Golianova 30-31 (bytový dom s dvoma vchodmi) predstavovali takmer 797-tisíc eur (vyše 24 miliónov Sk). V dome bolo pred realizáciou jeho obnovy a nadstavby 18 bytov, po nej ich je už 23. V ôsmich už bývajú vodiči Dopravného podniku mesta Košice a nájomníkmi zvyšných pätnástich sú príslušníci košickej mestskej polície. V súčasnosti prebieha rovnaká rekonštrukcia identického bytového domu Golianova 32-33. O tom, pre koho tieto byty budú, rozhodne mesto v priebehu roka.


Mgr. Monika Murová
PR a marketingová konzultantka
DPMK a. s. Košice
Bardejovská 6

a Mgr. Lucia Mihoková