Prejsť na obsah

Ombudsman začína vo štvrtok

Prvý z periodických dní činnosti Kancelárie verejného ochrancu práv - ombudsmana - sa uskutoční na mestskom magistráte vo štvrtok 17. apríla 2008. Jej pracovníci sa budú v zasadačke na prvom poschodí venovať stránkam od pol deviatej ráno do približne šestnástej hodiny. Systém objednávania na konkrétny termín je realizovaný záujemcami nahlásením sa na bratislavské telefónne číslo sekretariátu 02 - 48 28 7401.
Úvodný deň ich pôsobenia pre občanov Košíc a okolia je už časovo plne obsadený.

Ďalšie najbližšie plánované termíny sú: 15. máj, 19. jún, 17. júl a 14. august.


Verejný ochranca práv je nezávislý orgán Slovenskej republiky, ktorý v rozsahu a spôsobom ustanoveným zákonom chráni základné práva a slobody fyzických osôb a právnických osôb v konaní pred orgánmi verejnej správy a ďalšími orgánmi verejnej moci, ak je ich konanie, rozhodovanie alebo nečinnosť v rozpore s právnym poriadkom. V zákonom ustanovených prípadoch sa verejný ochranca práv môže podieľať na uplatnení zodpovednosti osôb pôsobiacich v orgánoch verejnej moci, ak tieto osoby porušili základné právo alebo slobodu fyzických osôb a právnických osôb. Všetky orgány verejnej moci poskytnú verejnému ochrancovi práv potrebnú súčinnosť.


Na verejného ochrancu práv sa môže obrátiť každý aj písomne (poštou, faxom, elektronicky e-mailom alebo prostredníctvom elektronického formuláru na internetovej stránke verejného ochrancu práv) na adresu:
Kancelária verejného ochrancu práv
Nevädzová 5
P.O.BOX 1
820 04 Bratislava 24
fax: +421/2/48 28 72 03
e-mail: sekretariat@vop.gov.sk
web: www.vop.gov.sk


Zdroj: Marián Krajňák, KPK