Prejsť na obsah

Olympiádu v Riu uvidia na vlastné oči aj dve košické tínedžerky

Košický primátor Richard Raši odovzdal výherkyniam súťaže „Brazília 2016" symbolické menovanie za vyslankyne Košíc ako Európskeho mesta športu 2016 na tohtoročných Letných olympijských hrách v Rio de Janeiro. Počas víkendového slávnostného vyhlásenia výsledkov v hoteli Hubert v Gerlachove si windsurfistka Karolína Beránková a džudistka Olívia Olhová na reprezentáciu nášho mesta v Riu prevzali z rúk primátora aj finančný príspevok. 

„Verím, že obidve dievčatá raz zažijú olympiádu nielen ako návštevníčky, ale aj ako úspešné športovkyne. Zo srdca im to prajem," zaželal slovenským nádejným športovkyniam Raši. Tie sa zapojili do facebookovskej súťaže, ktorú vyhlásilo Občianske združenie Vráťme deťom šport do Košíc. Zúčastniť sa jej mohli Košičania vo veku 10 až 17 rokov, ktorých nominovali ich športové kluby ako svojich najlepších športovcov. Podmienkou bolo, aby bol ich šport súťažným športom na Letných olympijských hrách 2016. 

Do súťaže sa zapojilo 21 adeptov, ktorí museli o sebe natočiť krátke prezentačné video motivujúce užívateľov sociálnej siete. Výhercami sa stali súťažiaci s najväčším počtom „lajkov", pričom Karolína (Jacht klub Akademik TU Košice) ich nazbierala 1969 a Olívia (JUDO Košice) 1651.