Prejsť na obsah

Oddnes sa dá v Košiciach povoziť aj na zdieľaných elektrokolobežkách

Od dnešného dňa je v metropole východu možné previesť sa na zdieľaných elektrických kolobežkách. Primátor mesta Jaroslav Polaček (nezávislý) podpísal včera memorandum so spoločnosťou Bolt, na základe ktorého pribudne v uliciach nášho mesta vyše 100 elektrických kolobežiek. Tie budú pri údržbe a dobíjaní ich prevádzkovateľom dezinfikované. Spoločnosť však odporúča užívateľom elektrokolobežiek, aby pri jazde dbali na zvýšenú hygienu a používali ochranné rukavice.

„Sme radi, že sa nám podarilo expandovať do ďalšieho slovenského mesta aj s touto službou. Snažíme sa, aby sme naše služby ponúkli čo najväčšiemu počtu užívateľov. O to viac nás teší, že je to v dobe, kedy užívatelia môžu využiť kolobežku aj ako bezpečný a spoľahlivý spôsob pohybu po meste," uviedol regionálny manažér spoločnosti pre strednú Európu Roman Sysel. 

Kolobežky nájdete najmä v centre a na ďalších frekventovaných miestach v meste

Užívatelia, ktorí už majú stiahnutú aplikáciu spoločnosti na prepravu osôb, uvidia po aktualizácii vo svojej aplikácii ikonku kolobežky. Kliknutím na ňu sa dostanú do rozhrania na zapožičanie kolobežiek. Kolobežka sa odomkne naskenovaním QR kódu, ktorý sa na nej nachádza. Pri prvom použití aplikácie sa zobrazia pokyny pre užívateľa ako bezpečne jazdiť na kolobežke a kde ju zaparkovať tak, aby ostatným ľuďom neprekážala.

Elektrické kolobežky sú rozmiestnené v centre mesta, v blízkosti vlakovej a autobusovej stanice, v Mestskom parku a na ďalších frekventovaných miestach ako napr. na Námestí osloboditeľov, či na námestí Maratónu mieru. Po ukončení jazdy môže užívateľ nechať v kolobežku v oblastiach vyznačených na mape v aplikácii. Na jeden nabíjací cyklus dokáže prekonať vzdialenosť až 40 kilometrov. Skutočný počet najazdených kilometrov však závisí od štýlu používania.