Prejsť na obsah

Obchodná verejná súťaž o najvhodnejší návrh na uzavretie zmlúv na predaj a prenájom nehnuteľného majetku mesta Košice


MESTO KOŠICE, TRIEDA SNP 48/A, 040 11 KOŠICE

zastúpené primátorom MUDr. Richardom Rašim, PhD., MPH vyhlasuje, v súlade so zákonom č. 138/1991 Zb. o majetku obcí v znení neskorších predpisov a v zmysle § 281 a následných ustanovení Obchodného zákonníka

obchodnú verejnú súťaž

o najvhodnejší návrh na uzavretie zmluvy na predaj a prenájom nehnuteľného majetku mesta Košice za nasledovných podmienok:

1. Predávajúci (ďalej len vyhlasovateľ súťaže) Mesto Košice, Trieda SNP 48/A, 04011 Košice, IČO: 00691135
zastúpené primátorom mesta Košice MUDr. Richardom Rašim, PhD., MPH

2. Predmet obchodnej verejnej súťaže Predmetom obchodnej verejnej súťaže je spoločne a nerozdielne:
a) prevod nehnuteľnosti zapísanej na LV č. 1257 - časti pozemku registra CKN parc. č. 4680/1, zastavané plochy a nádvoria, ako novovytvoreného pozemku registra CKN parc. č. 7110/2, zastavané plochy a nádvoria s výmerou 131 m2 v k.ú. Terasa a
b) prenájom nehnuteľnosti zapísanej na LV č. 12576 - častí pozemkov registra CKN parc. č. 4680/1, zastavané plochy a nádvoria a č. 4680/11 zastavané plochy a nádvoria , ako novovytvoreného pozemku registra CKN parc. č. 7110/1, zastavané plochy a nádvoria s výmerou 611 m2 v k.ú. Terasa

Novovytvorené pozemky registra CKN parc. č. 7110/1, zastavané plochy a nádvoria s výmerou 611 m2 a č. 7110/2, zastavané plochy a nádvoria s výmerou 131 m2 vznikli oddelením častí pozemkov registra CKN parc. č. 4680/1 a č. 4680/11 v k.ú. Terasa, na základe geometrického plánu č. 72/2014 vyhotoveným GEOTREND Köszaga Július, Gemerská 14, Košice dňa 30.7.2014 a overeného Okresným úradom Košice dňa 1.8.2014 pod č. 626/2014.
Pozemky, ktoré sú predmetom súťaže môžu byť využité iba na investície orientované na komunitné služby obyvateľstvu, t.zn. že na novovytvorenom pozemku parc. č. 7110/2 s výmerou 131 m2, ktorý je predmetom predaja, je potrebné uvažovať s výstavbou zariadenia (centra) zameraného na komunitné aktivity pre rodiny s deťmi a novovytvorený pozemok parc. č. 7110/2, ktorý je predmetom prenájmu, je potrebné využiť ako plochy ihriska a zabezpečiť jeho celkovú revitalizáciu, vrátane sadových úprav a následnú údržbu. Tento pozemok musí aj po ukončení revitalizácie zostať verejne prístupným (bez nároku budúceho nájomcu na akéhokoľvek spoplatňovanie prístupu). Investičný zámer je uchádzač povinný zrealizovať najneskôr do 24 mesiacov odo dňa účinnosti kúpnej zmluvy, pričom za termín ukončenia sa považuje deň nadobudnutia právoplatnosti príslušného kolaudačného rozhodnutia.
Z územnoplánovacieho hľadiska sa uvedené pozemky nachádzajú v lokalite tvoriacej rozsiahlu monofunkčnú zástavbu pre bývanie, ktorá z urbanistického hľadiska predstavuje dobrú formu individuálnej bytovej výstavby v rámci štruktúry mesta, trpí však nedostatočným zastúpením funkcie občianskeho vybavenia a chýba jej štrukturalizácia verejných priestorov, najmä spoločných priestorov na úrovni sídliska, slúžiacich komunite z rôznych ulíc. Jediným objektom takejto vybavenosti je objekt predajne potravín na Bratislavskej ulici a priestor detského ihriska, susediaci s touto predajňou. Technický stav zariadenia ihriska je dnes už havarijný a spolu s nevhodne aplikovanou údržbou zelene neslúži svojmu pôvodnému zámeru. Všeobecná hodnota nehnuteľnosti a výška nájmu, ktoré sú predmetom obchodnej verejnej súťaže, bola stanovená na základe znaleckého posudku č. 132/2014.
Podrobnejšie informácie o súčasnom stave nehnuteľnosti získajú záujemcovia priamo pri obhliadke, ktorá sa uskutoční dňa 9.1.2015 o 9.00 hod. Stretnutie účastníkov bude na Bratislavskej ulici pri predajni potravín.
3. Kontaktná osoba vyhlasovateľa Meno a priezvisko: Ing. Terézia Frankovičová
Číslo telefónu: 055/6419305
E-mail: frankovicova@kosice.sk

4. Požadované náležitosti súťažného návrhu na uzavretie kúpnej zmluvy: Súťažný návrh na uzavretie kúpnej zmluvy musí obsahovať:
4.1. návrh kúpnej zmluvy Účastník súťaže je povinný spracovať návrh kúpnej zmluvy podľa vzoru, ktorý je neoddeliteľnou prílohou súťažných podmienok. Ustanovenia návrhu kúpnej zmluvy v priloženom vzore sú záväzné a nemenné. Účastník je povinný doplniť tieto vyznačené údaje:
a) identifikačné údaje (v záhlaví zmluvy)
– ak je účastník súťaže zapísaný v inom ako obchodnom registri, uvedie zápis v inom registri;
– ak ide o fyzickú osobu – podnikateľa, popri údajoch uvedených vo vzore zmluvy uvedie obchodné meno, meno a priezvisko, ako aj rodné priezvisko, miesto podnikania, číslo živnostenského oprávnenia, dátum narodenia, štátne občianstvo;
– ak ide o fyzickú osobu, ktorá nie je podnikateľom, popri údajoch uvedených vo vzore zmluvy uvedie meno a priezvisko, ako aj rodné priezvisko, adresu trvalého pobytu, dátum narodenia, rodné číslo;
– ak niektorým z uvedených identifikačných údajov účastník súťaže nedisponuje, možno ho z návrhu zmluvy vypustiť;
b) kúpnu cenu (v čl. II) – číslom a slovom v požadovanom členení; vyhlasovateľ súťaže určuje minimálnu kúpnu cenu (vrátane DPH) vo výške 16 375 €. Návrh kúpnej zmluvy musí byť spracovaný v slovenskom jazyku a zo strany účastníka riadne podpísaný oprávnenou osobou. Návrh zmluvy je potrebné predložiť v piatich vyhotoveniach. Prílohou návrhu kúpnej zmluvy bude aj kópia geometrického plánu.
Číslo zmluvy a variabilné symboly (čl. II bod 3, čl. III bod 3) doplní vyhlasovateľ súťaže pri podpise zmluvy.

4.2. návrh nájomnej zmluvy Účastník súťaže je povinný spracovať návrh nájomnej zmluvy podľa vzoru, ktorý je neoddeliteľnou prílohou súťažných podmienok. Ustanovenia návrhu nájomnej zmluvy v priloženom vzore sú záväzné a nemenné. Účastník je povinný doplniť tieto vyznačené údaje:
a) identifikačné údaje (v záhlaví zmluvy)
– ak je účastník súťaže zapísaný v inom ako obchodnom registri, uvedie zápis v inom registri;
– ak ide o fyzickú osobu – podnikateľa, popri údajoch uvedených vo vzore zmluvy uvedie obchodné meno, meno a priezvisko, ako aj rodné priezvisko, miesto podnikania, číslo živnostenského oprávnenia, dátum narodenia, štátne občianstvo;
– ak ide o fyzickú osobu, ktorá nie je podnikateľom, popri údajoch uvedených vo vzore zmluvy uvedie meno a priezvisko, ako aj rodné priezvisko, adresu trvalého pobytu, dátum narodenia, rodné číslo;
– ak niektorým z uvedených identifikačných údajov účastník súťaže nedisponuje, možno ho z návrhu zmluvy vypustiť;
b) výšku nájmu (v čl. V) – číslom a slovom; vyhlasovateľ súťaže určuje minimálnu výšku nájmu 1 833 €/ rok, tzn. 3 €/m2/rok. Návrh nájomnej zmluvy musí byť spracovaný v slovenskom jazyku a zo strany účastníka riadne podpísaný oprávnenou osobou. Návrh zmluvy je potrebné predložiť v piatich vyhotoveniach. Prílohou návrhu nájomnej zmluvy bude aj kópia geometrického plánu.
Číslo zmluvy a variabilné symboly (čl. II bod 3) doplní vyhlasovateľ súťaže pri podpise zmluvy.

4.3. architektonickú štúdiu Predmetom návrhu je ideové architektonické riešenie záujmového územia v k.ú. Terasa, vymedzeného novovytvorenými parcelami č. 7110/1 a 7110/2 v lokalite Bratislavskej ulice v Košiciach, s dopravným napojením na existujúcu dopravnú sieť. Účelom návrhu je získať kvalitný ideový, architektonický zámer na riešenie územia, ktorého nedeliteľnou súčasťou musí byť aj návrh revitalizácie sadových úprav a detského ihriska, v súlade s vyhlásenými podmienkami.

Predložená architektonická štúdia musí obsahovať:
4.3.1 sprievodná správa s popisom zámeru (formát A4)
4.2.2 situácia (zastavovacia situácia), formát A3, M = 1:400
4.2.3 pôdorysy
4.2.4 pohľady
4.2.5 rezy
4.2.6 vizualizácia

4.4. určenie kontaktných údajov – účastník súťaže uvedie kontaktnú osobu s uvedením jej mena a priezviska

Prílohy

1. DOC 97,5 KB príloha č. 1 návrh kúpnej zmluvy
2. DOC 77 KB príloha č. 2 návrh nájomnej zmluvy
3. PDF 61,93 KB príloha č. 3 geometrický plán