Prejsť na obsah

NY Times odporúča navštíviť Košice, primátora Polačeka teší prítomnosť mesta v rebríčku TOP 52 turistických destinácií

To, že Košice sú najkrajšie mesto na Slovensku azda nie je potrebné nikoho presviedčať. Tentoraz si ich pôvaby všimli aj novinári z prestížneho amerického denníka New York Times.

Uplynulý týždeň v ňom vyšiel článok o 52 miestach na svete, ktoré by mal každý v roku 2019 určite navštíviť. „Vydajte sa na cestu okolo sveta aj s našimi tipmi pre vašu inšpiráciu,“ vyzval denník svojich čitateľom. Na peknom 19. mieste spomenul aj Slovensko, kde odporúča najmä návštevu Vysokých a Nízkych Tatier s tým, že nielen tam sú veľmi dobré podmienky pre turistiku, lezenie, lyžovanie, bicyklovanie alebo rybárčenie. Je potešiteľné, že medzi svojimi tipmi NY Times vyzdvihuje aj návštevu Košíc.   

"Za hranicami Tatier sa nachádzajú Košice ako hlavné mesto tohto regiónu. Ponúkajú pouličné umenie, viacero kaviarní a reštaurácií a vďaka trom univerzitám je tu aj bohatý nočný život. Naprieč regiónom nájdete nielen pôvodnú ľudovú architektúru, ale aj skvele zachované gotické a barokové budovy. Nastavte si svoje fotoparáty, všetky tieto krásy čakajú len na objektív," píše sa v NY Times.

Primátora Košíc Jaroslava Polačeka teší takáto pozitívna reklama, ktorej sa mestu dostalo v jednom z najvýznamnejších amerických médií.

„Prečítal som si ich článok a bol som príjemne prekvapený, že sme sa v tomto rebríčku ocitli ešte vyššie ako napr. samotný New York alebo Los Angeles, Perth, Hongkong, Tahiti alebo Sardínia. Stále hovorím, že Košice sú jedinečné mesto s veľkým nádychom histórie a krásnej prírody v ich bezprostrednom okolí.“

Krásy nášho mesta objavuje aj vďaka čoraz populárnejšej webstránke visitkosice.org viac turistov, čo sa prejavuje aj na neustále rastúcej obsadenosti ubytovacích kapacít v Košiciach.

 „Veľkou príležitosťou budú aj májové MS v hokeji, kde sa aj s pomocou mesta a jeho inšitúcií vynasnažíme poskytnúť fanúšikom a turistom čo najkvalitnejší servis a čo najviac informácií. Cieľom je, aby sa sem aj po ich skončení radi vracali a odporučili naše mesto pre svoju návštevu aj svojim kolegom a známym. Mnoho návštevníkov zo Slovenska a zahraničia očakávame aj počas Osláv dní mesta Košice. Tie budú tento rok spojené aj so slávnostnými oslavami 650. výročia udelenia erbu pre naše mesto uhorským kráľom Ľudovít I. Veľkým,“ uviedol primátor.