Prejsť na obsah

Nové ihrisko na Amurskej ovorené

Mesto Košice sa rozvojom športu zaoberá veľmi intenzívne. Mestské zastupiteľstvo tento rok schválilo finančné prostriedky na výstavbu a rekonštrukciu ihrísk v objeme 12,5 milióna Sk. Z týchto finančných prostriedkov sa realizujú rekonštrukcie a modernizácia detských ihrísk podľa noriem EÚ v každej MČ.
Prvé takéto ihrisko sa dnes slávnostne otváralo na sídlisku Nad Jazerom. Za účasti primátora mesta Košice Ing. F. Knapíka, námestníka primátora M. Čečka, zástupcu MČ sídliska Nad Jazerom Ing. V. Jeníka, riaditeľa Správy mestskej zelene Ing. F. Tampla a zástupcov dodávateľských firiem sa prestrihnutím pásky ihrisko dalo oficiálne do užívania.
Jedná sa o viacúčelové ihrisko v hodnote 1,8 mil. Sk. Projektantom bola SMZ v Košiciach a realizátorom Direct Media, spol. s r.o. so sídlom v Bratislave. Zvláštnosťou ihriska je jeho povrch, ktorý zodpovedá nárokom modernej doby. Liata guma nanášaná finišerom minimalizuje možnosti poranenia. Ihrisko bude otvorené denne od 8.00 hod. do 21.00 hod. Záujemcovia si tu môžu zahrať basketbal, volejbal, futbal, hádzanú a iné loptové hry. Lopty sú k dispozíciu na ihrisku a vstup je voľný. Kolektívy si ihrisko môžu rezervovať. Areál budú využívať aj priľahlé školy.
Všetci prítomní ocenili prínos tohto ihriska na Amurskej ulici, ktoré už v týchto dňoch plní svoj účel. Deti, mládež i dospelí majú záujem o využitie týchto priestorov, na ktoré už dnes existuje zoznam záujemcov o jeho využitie. Generácia mladých ľudí zaplnila sídlisko Nad Jazerom a tí cítia potrebu takéhoto polyfunkčného objektu.
Primátor mesta Ing. F. Knapík ocenil multifunkčné využitie ihriska a verí, že takýchto ihrísk bude na území Košíc čo najviac.
„V priľahlej unimobunke funguje 24-hodinová strážna služba. Je to určitý náklad, ale stojí za to. Nechceme, aby sa to zničilo. Po dohode s MČ je odsúhlasený prevádzkový poriadok, podľa ktorého sa záujemcovia o športové akcie na tomto ihrisku môžu hlásiť v priľahlom kultúrnom centre. Poriadok taktiež odporúča obuv a športové potreby používateľné v halách. Je tu zakázané fajčiť a požívať alkoholické nápoje,“ dodal riaditeľ SMZ Ing. F. Tampl.