Prejsť na obsah

Neseďte doma! Poďte sa prejsť a zažiť trochu pohybu!

Košické občianske združenie Inštitút Rozvoja Tatra Society, Mesto Košice, Mestské lesy s partnermi Akciomat.sk a City Monitor, organizuje bezplatný Rekreačný prejazd č.1, prvých priaznivcov projektu CEZ MESTO DO LESA.
Podujatie, ktoré má pomôcť Košičanom načerpať motiváciu pre pozitívne zmeny v doprave na území mesta Košice či jeho okolí a budovať vzájomný rešpekt medzi ľuďmi, sa uskutoční v nedeľu (25. 5.). Vítaní sú bicyklisti, korčuliari, kolobežkári, chodci, turisti, mládež i vozíčkári. Účastníci rekreačného prejazdu, ktorý začne o 9.30 hod. pri Výmenníku Važecká s cieľom na Alpinke, musia mať minimálne 18 rokov. Akcia je bez zabezpečenia, čiže na vlastné riziko účastníkov. Organizátori ich preto prosia o maximálnu pozornosť na križovatkách, pri obiehaní, toleranciu a používanie ochranných prilieb. Samozrejme, všetci musia dodržiavať dopravné predpisy.
Trasa prejazdu povedie prevažne po cyklochodníkoch (50%), cestách (10%) a lesom (40%). Do prejazdu je možné pripojiť sa, alebo sa z neho odpojiť na ľubovoľnom mieste, prípadne na zastávkach vyznačenej trasy. Účastníci sa môžu priebežne registrovať u koordinátora na bicykli. Partneri projektu odmenia cca 300 aktívnych účastníkov vecnými cenami za aktivitu v roku 2014. Podmienkou je účasť a registrácia (meno, e-mail, vek) na jednom z prejazdov Cez mesto do lesa a odpoveď na 3 ľubovoľné otázky o cieľoch projektu. Dve z otázok už môžu záujemcovia vypĺňať na face bookovom profile, po skončené 1. prejazdu budú všetky otázky aj na webovej stránke.
Prvé z cien odovzdajú organizátori v auguste na „6-hodinovej zábavičke na bicykli" formou tomboly, ďalšie ceny dostanú účastníci v septembri, kedy sa uskutoční Rekreačný prejazd č.2.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tento národný projekt EHMK - Košice 2013 je implementovaný v rámci opatrenia 7.1 prioritnej osi 7 „Európske hlavné mesto kultúry - Košice 2013“ Regionálneho operačného programu a je spolufinancovaný Európskou úniou vo výške 80% z Európskeho fondu regionálneho rozvoja (ERDF: Investícia do vašej budúcnosti) a vo výške 10% zo štátneho rozpočtu Slovenskej republiky. Viac informácií na www.ropka.sk, www.mpsr.sk, www.culture.gov.sk