Prejsť na obsah

Návštevnosť na košických kúpaliskách Rumanova a „Čéhačko“ láme rekordy

Horúce letné počasie, ktoré od minulého týždňa máme aj v metropole východu, výrazne vplýva i na návštevnosť oboch letných kúpalísk v správe mestského podniku TEHO. Do polovice júla ich celkovo navštívilo 28 000 fanúšikov aktívneho oddychu, čo je o 55 percent viac v porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka.

Najväčší záujem schladiť sa v bazénoch kúpalísk Rumanova a Červená hviezda prejavili Košičania uplynulú sobotu, keď sa v oboch rekreačných areáloch vystriedalo po 1500 ľudí. Celkovo patril minulý týždeň k jednému z najnavštevovanejším za uplynulé roky, keď každý deň prešlo bránami oboch kúpalísk v priemere 1200 návštevníkov. TEHO ako ich prevádzkovateľ zareagoval na zvýšený záujem verejnosti väčším počtom plavčíkov a predĺžením otváracích hodín v piatok, sobotu a nedeľu od deviatej až do 20.00 hod.

Cez víkend by malo byť opäť otvorené až do 20.00 hod.

„Kúpalisko na Rumanovej v mestskom parku za mesiac svojej prevádzky navštívilo takmer 17 000 ľudí. „Čéhačko“, ktoré sme otvorili o dva týždne neskôr, sa blíži k hranici 11 000 návštevníkov. Posledné dni boli aj vzhľadom na počasie náročné. Počítame s tým, že pri teplotách vysoko nad 30 stupňov musíme zvládnuť aj väčšie množstvo návštevníkov. Keďže predpoveď počasia hovorí o pokračovaní horúceho počasia, plánujeme v takom prípade opätovne predĺžiť otváracie hodiny a pozývame všetkých, ktorí chcú príjemne zrelaxovať,“ uviedol námestník riaditeľa TEHO Štefan Ferencz.

Ako doplnil, každý záujemca nájde všetky potrebné informácie o prevádzke kúpalísk vrátane cenníka, či aktuálnom počte návštevníkov na www.kupaliskorumanova.sk a www.cervenahviezda.sk alebo na ich facebookových stránkach, resp. na facebooku mesta Košice. Na stránkach oboch kúpalísk je možné si online zakúpiť lístky. Takto sa dá ušetriť 10 percent v porovnaní s kúpou lístka priamo na kúpalisku a zároveň sa tým vyhnúť prípadnému čakaniu v rade.

Láka aj obľúbené ranné a večerné plávanie na Rumanovej

Na kúpalisku Rumanova sú k dispozícii tri bazény pre všetky vekové kategórie, ktoré disponujú špičkovou technológiu úpravy vody. Teplota v nich sa dnes pohybovala od 26 do 28 stupňov. Zaujímavou a vyhľadávanou službou kúpaliska počas pracovných dní je skoré ranné a večerné plávanie v plaveckom 50 metrovom bazéne, ktoré pre verejnosť začína už o 7.30 hod. resp. o 17.45 hod..

Milovníci slnečných lúčov môžu aj v týchto dňoch využívať ležovisko a relaxačnú zónu s kapacitou 70 ležadiel. Kaskádovitá drevenej terasa, orientovaná na juhozápad, sa nachádza na streche objektu, pod ktorým je zázemie kúpaliska, sprchy, šatne a toalety. Okrem chytania bronzu slúži aj ako miesto na oddych po osviežujúcom pobyte vo vode.

V rámci areálu si návštevníci môžu vybrať zo širokého výberu teplých a studených jedál, chladených nápojov, nanukov a miešaných nápojov. Pre najmenších je k dispozícii detské ihrisko s pieskoviskom, šmýkačky a detské kolísadlá.

Na neďalekom "Čéhačku" sa dá osviežiť v štyroch bazénoch bazénoch vrátane obľúbeného najväčšieho nerezového vodnopólového bazéna s osvetlením  alebo vírivke pre sedem osôb. Aj toto kúpalisko ponúka viacero stánkov s občerstvením a nápojmi alebo firnes zóna s workoutových ihriskom. K dispozícii sú skrinky na uloženie si svojich vecí, lehátka a slnečníky.