Prejsť na obsah

Návšteva na ZŠ Ľ. Fullu, Maurerova 21, Košice

6. októbra 2014 navštívili našu školu vzácni hostia z partnerského mesta Ostrava. Absolvovali prehliadku školy, v ktorej sme im ukázali priestory školy, triedy, odborné, počítačové a multimediálne učebne, telocvične aj vonkajší areál, športoviská a ihriská.

V spoločenskej miestnosti sme ich privítali kultúrnym programom, druháčky im v krojoch zaspievali slovenské ľudové piesne. Šiestaci im formou PC prezentácie predviedli, čo vedia o Ostrave, prekvapili zaujímavosťami o našom partnerskom meste.
 
Pani riaditeľka predstavila našu ZŠ Ľudovíta Fullu prostredníctvom web-stránky a facebookovej stránky školy . Pozvala ich na účasť v teleprojekte Fullova ruža, ktorý organizujeme už 12 rok.

Hostia potom predstavili ostravské základné školy. Nasledovala beseda s hosťami, odpovedali na zvedavé otázky žiakov. Milo sme ich prekvapili našimi znalosťami češtiny. Veľmi im chutil obed, ktorý navarili naše pani kuchárky. Potom navštívili aj kreatívnu fabriku v Stylparku. Prezradili nám, že sa im v našom krásnom meste aj v našej škole veľmi páčilo a radi prídu aj nabudúce.

PaedDr. Katarína Martiňáková,
riaditeľka školy