Prejsť na obsah

Narodeninová party v ZOO

Pred piatimi rokmi sa v košickej ZOO narodili medvedie pätorčatá, ktoré počtom mláďat vyrazili dych mnohým odborníkom i laikom. Ich unikátnosť sa objavila aj v Guinessovej knihe rekordov. Malé medvedíky, ktoré pri svojom narodení nemotorne cupotali pri ošetrovateľovi, dnes budia rešpekt. Vyrástli na statných medveďov, ktorých má v úcte aj ich ošetrovateľ.
Narodeninovej party sa zúčastnili okrem náhradných rodičov aj sponzori a zástupcovia mesta. Vo voľnom výbehu im rozložili pokrájanú tortu bohato poliatu medom a posypanú sladkými piškótami. Medvede si na nej vďačne pochutili. Riaditeľ košickej ZOO Ing. Štefan Kollár poďakoval prítomným za štedré dary a dodal: „I keď príroda poskytuje medveďom rozmanitejšie podmienky, v ZOO pre nich robíme všetko, čo je v našich silách a možnostiach."
Ťapík, Bubu, Mišo, Cindy a Dazzle by mali v tomto zimnom období spať, lež príroda im to nedovolí. Aj oni cítia, že nie je všetko s kostolným poriadkom. V ZOO sa rozhodli riešiť tento problém vybudovaním nor, v ktorých by medvede pospali aspoň týždeň. ZOO má v tomto roku aj iné plány s postupným prebudovaním areálu na atraktívnejšie a príťažlivejšie miesto najmä pre deti.