Prejsť na obsah

Nádejní hokejisti na Magistráte

Magistrát mesta Košice dnes poctili svojou prítomnosťou mladí nádejní hokejisti – žiaci základnej školy na Považskej ulici. Na Magistrát sa prišli pochváliť titulom majstrov Slovenska v kategórii starších žiakov. Skupinu mladíkov, sprevádzanú trénerom Antonom Bartánusom, prijal námestník primátora mesta Marek Vargovčák. Ten im zablahoželal k získaniu titulu a vyjadril nádej, že v ich šľapajach sa budú uberať aj ich „dospelácke" vzory, ktoré v Bratislave odohrajú finálový zápas so Slovanom.

Žiacka liga prebieha v troch regiónoch Slovenska a do finále postupujú dva tímy z každého regiónu. Finále sa hralo koncom marca v Senici a chlapcom z Košíc sa podarilo v dôležitom štvrtom zápase poraziť Slovan neuveriteľným skóre 9:0. "Urobili sme kus dobrej práce, s ktorou sa chceme pochváliť. Chlapci tvoria veľmi dobre vybavený tím. Sú takou „dobrou svorkou", na ktorú sa môžem spoľahnúť," povedal s hrdosťou tréner A. Bartánus. Dodal tiež, že ich zámerom je vybudovať hokejovú školu, ktorá by obsiahla žiakov od materskej až po strednú školu.
Pamiatku na dnešné stretnutie dostala vedúca oddelenia školstva H. Jeníková, ktorej chlapci venovali hokejku s ich podpismi. „Hokejka bude mať v kancelárii svoje čestné miesto. Som nesmierne rada, že hokejová škola zviditeľňuje naše mesto," dodala H. Jeníková.

Chlapci, z ktorých väčšina mala ešte nafarbené vlasy ako spomienku na finálové zápasy, sa tešia na dnešný večer a budú držať palce košickému mužstvu. Verme, že profesionáli pôjdu v ich stopách a dnes večer prinesú do Košíc majstrovský titul.