Prejsť na obsah

Na prázdninové aktivity pozýva ZOO, knižnica aj výmenníky

Odovzdaním vysvedčení v piatok 31. januára 2020 sa školákom začnú polročné prázdniny. Do školy opäť nastúpia v utorok 4. februára. Voľný pondelok môžu deti využiť v košickej ZOO, knižnici, či múzeu, centre voľného času alebo vo výmenníkoch na sídliskách.

Za jednotku z prírodovedy zadarmo do ZOO

Na odovzdávanie vysvedčení a s tým spojené polročné prázdniny nezabúda ani Zoologická záhrada Košice. Od soboty 1. februára do pondelka 3. februára, vrátane, budú mať bezplatný vstup všetci žiaci základných škôl, ktorí sa v pokladni ZOO preukážu na vysvedčení jednotkou z prírodovedy alebo environmentálnej výchovy. Už dnes sa môžu tešiť na zimnú prechádzku areálom i na zvieratká ZOO.

Stretnite sa s kamarátmi v knižnici

Mimoškolské pobočky Knižnice pre mládež mesta Košice budú svojim čitateľom k dispozícii v nezmenených otváracích hodinách. Priestor knižnice bude k dispozícii celý deň pre všetkých, ktorí si chcú čítať, hrať sa alebo len stretnúť s kamarátmi. V prípade záujmu ich vedia knihovníčky zamestnať vybranými zábavnými aktivitami.

Program pre umelcov aj skejterov

Víkendový program pripravilo aj Múzeum Vojtecha Lofflera. Pre mladých a začínajúcich umelcov ponúkajú hodiny kreslenia technikou akryl a tempera, či kreatívnu nedeľu pre deti. Výmenník na Ľudovej ulici na Terase, kde je jediný vnútorný drevený bazén na východnom Slovensku pozýva na skejtový workshop. Triky si na ňom môžu skúšať rovnako začínajúci, ale aj profesionálni skejteri.

Najbohatší program je v pondelok

Širokú ponuku aktivít na prázdninový pondelok pripravili výmenníky, o programe ktorých sa dozviete nielen na ich stránkach, ale aj v našom súhrne na www.kosice.sk/mesto/pondelok-3-februar-2020 . Vybrať si môžete aj z podujatí, ktoré pripravilo Elokované pracovisko Centra voľného času na Popradskej. Otvorený bude celodenný prázdninový klub, pre fanúšikov stolného tenisu už XII. ročník prázdninovej STOLNOTENISOVEJ LIGY a pre nadšencov astronómie program o Venuši v planetáriu.

 

Polročné prázdniny sú v tomto školskom roku v pondelok 3. februára 2020. Školské vyučovanie v druhom polroku sa začne 4. februára 2020 (utorok).