Prejsť na obsah

Na Novoročnom koncerte sa odovzdával výťažok z Primátorského punču

Pestrá mozaika  vianočných programov, ktorú každoročne pripravuje Mesto Košice, nesie názov Košické rozprávkové Vianoce. Počas nich to nie je len o rozprávkovej atmosfére najkrajších sviatkov roka,  zábave, či stretnutiach s priateľmi na vianočných trhoch, ale aj o charite a túžbe pomáhať. To, že Košičania majú skutočne láskavé a dobré srdce dokazuje aj suma, ktorou prispeli na Primátorský punč. Tohtoročný výťažok v celkovej sume 18.772, 69 € odovzdalo vedenie mesta na Novoročnom koncerte zástupcom štyroch vybraných organizácií.

Hlavnou myšlienkou čapovania Primátorského punču v našom meste je podpora charitatívnych  organizácií, ktoré pomáhajú  hendikepovaným a znevýhodneným spoluobčanom. Preto je celý výťažok z predaja každý rok prerozdelený medzi vopred vybrané dobročinné organizácie. V tomto roku vyzbierané peniaze pomôžu Detskému klubu zdravotne postihnutých detí a mládeže v Košiciach, Charitnému domu sv. Alžbety (Arcidiecézna charita), Centru pomoci Ligy proti rakovine a Občianskemu združeniu Psy ulice.

 „Som veľmi rád, že dnes môžeme vybraným organizáciám odovzdať výťažok z primátorského punču. Verím, že táto tradícia bude pokračovať a to nielen počas tohto roka, kedy sme Európskym hlavným mestom dobrovoľníctva, ale aj naďalej. Ďakujem Košičanom, ktorí prispeli a dokázali tak, že im nie sú ľahostajné osudy tých, ktorí potrebujú pomocnú ruku a podporu, “ povedal primátor Jaroslav Polaček.

Vďaka štedrosti Košičanov môžu obdarované organizácie a ich klienti napĺňať svoje aktivity počas celého roka.

Znamená to pre nás veľmi veľa, pretože vďaka týmto prostriedkom z Primátorského punču môžeme naďalej poskytovať bezplatné služby a aktivity pre onkologických pacientov,“ povedala Ľubica Slatina, manažérka Ligy proti rakovine.

Arcidiecézna charita tieto financie využije na pomoc ľuďom, ktorí sa ocitli v núdzi a bez domova. Detský klub zrekonštruuje výťah v zariadení, tak aby uľahčili pohyb klientom na invalidnom vozíku a OZ Psy ulice zase použije každé euro na pomoc opusteným psíkom a každodennú starostlivosť o nich.