Prejsť na obsah

Na magistráte vám poradia, ako usporiť energiu

Bezplatné energetické poradenstvo pre domácnosti bude už od apríla možné získať v priestoroch Magistrátu mesta Košice. Poskytovať ho bude expert Energetického centra Bratislava v rámci projektu Úspory energie. Nad jeho košickým poradenským miestom prevzalo záštitu mesto Košice. Občanom tak na magistráte bezplatne poradia, ako riešiť problémy so spotrebou energie v domoch alebo bytoch.

„Sme radi, že obyvateľom môžeme poskytnúť takúto významnú službu v čase, keď je každý usporený cent dôležitý," povedal o spolupráci Košíc a Energetického centra Bratislava primátor mesta František Knapík. Dodal, že služba nie je určená výlučne pre Košičanov, ale pre všetkých obyvateľov spádovej oblasti.

Energetické centrum Bratislava realizuje projekt Úspory energie – bezplatné energetické poradenstvo pre domácnosti na celom Slovensku už piaty rok. Záujem Slovákov o rady pri spotrebe energie rastie. „Výrazné, až skokové zvýšenie záujmu zaznamenávame pri každom zdražení jednotlivých nosičov energie do domácností," opisuje bezplatné energetické poradenstvo pre domácnosti projektová manažérka Monika Rothová z ECB. „Ľudia sa najčastejšie chodia poradiť o zatepľovaní, výmene okien, zmene palivovej základne alebo o elektrických spotrebičoch."

Úspory energie – bezplatné energetické poradenstvo pre domácnosti bude k dispozícii v priestoroch Magistrátu mesta Košice od apríla 2009 každý pondelok od 14. do 18. hodiny. Na poradenskú konzultáciu je potrebné sa objednať vopred na telefónnom čísle 0903 250 848 alebo 02 / 593 000 91. Viac informácií nájdete na www.usporyenergie.sk.