Prejsť na obsah

Na Košice Gurmán Fest príde aj taliansky šéfkuchár Ridi

Piaty ročník Košice Gurmán Fest (20.-22. 6.) znovu priblíži Košičanom zážitkovú gastronómiu, tento raz v košickom mestskom parku.
V rámci bohatého programu prepojeného s témou "piknik v parku", budú môcť návštevníci ochutnať množstvo gurmánskych dobrôt priamo v centre mesta.
„Som veľmi rád, že si tento festival chutí našiel miesto v našom meste a každý rok sa stáva jeho súčasťou," uviedol primátor mesta Richard Raši. „Aj takouto formou sa Košice čoraz viac zviditeľňujú nielen v rámci Slovenska, ale účasťou najchýrnejších a svetoznámych kuchárov či šéfkuchárov aj za hranicami našej republiky."
To najlepšie zo svojej kuchyne ponúknu nielen košické reštaurácie, ale i hostia z okolitých miest. Počas víkendu sa dokonca chystajú do Košíc aj renomovaní zahraniční šéfkuchári Emanuel Ridi, známy z relácie "S Italem v kuchyni" a Michelinovým radom ocenený šéfkuchár Miguel Rocha Vieira.
Košice Gurmán Fest je najdôležitejšia kulinárska udalosť roka," dodala výkonná riaditeľka organizácie Košice Turizmus Iveta Niňajová. „Šékuchári z najlepších košických rešturácií opustia svoje kuchyne, aby rozvoňali Mestský park a potešili chuťové poháriky všetkých gurmánov."
Festival výnimočných chutí nadväzuje na tradíciu podobných festivalov vo Viedni, Prahe a Bratislave a zároveň sa snaží priblížiť zážitkovú gastronómiu formou prezentácií košických reštaurácií a hotelov. Doplnkom degustovania je bohatý sprievodný program, v ktorom tí najlepší slovenskí šéfkuchári, barmani a someliéri z celého Slovenska predvedú svoje umenie v jedinečných "shows". Kulinárske lahôdky sú lákadlom nielen pre gurmánov.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tento národný projekt EHMK - Košice 2013 je implementovaný v rámci opatrenia 7.1 prioritnej osi 7 „Európske hlavné mesto kultúry - Košice 2013“ Regionálneho operačného programu a je spolufinancovaný Európskou úniou vo výške 80% z Európskeho fondu regionálneho rozvoja (ERDF: Investícia do vašej budúcnosti) a vo výške 10% zo štátneho rozpočtu Slovenskej republiky. Viac informácií na www.ropka.sk, www.mpsr.sk, www.culture.gov.sk