Prejsť na obsah

MŠ Za priekopou 57, Košice

Projekt „Želkova škôlka"


Dňa 15. mája 2015 sme na našej Materskej škole Za priekopou 57 v Košiciach v rámci projektu „Želkova škôlka" zorganizovali zaujímavú akciu. Materská škola je neprávnym subjektom v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Košice.

Projekt „Želkova škôlka" je zameraný na oblasť bezpečnosti, prevencie a ochrany zdravia a života ľudí v spojitosti s cestovaním vo vlakoch a správaním sa v blízkostí železničných tratí. Realizovali sme ho v priebehu celého školského roka v rôznych edukačných aktivitách a posledná aktivita bola realizovaná v spolupráci s Krajským riaditeľstvom policajného zboru v Košiciach oddelením železničnej a dopravnej polície. V rámci dobrej spolupráce so Základnou školou Drábova 3 v Košiciach sme na túto akciu prizvali aj našich bývalých kamarátov, deti prvého ročníka školy.

Celá akcia mala dve etapy: teoretickú a praktickú. V úvodnej časti hravou formou s využitím interaktívnej tabule vysvetlili tety policajtky ako sa majú deti správať vo vlaku, na stanici ale aj na ceste ako chodci a cyklisti. Teoretické vedomosti mohli deti aplikovať v rôznych súťažiach na školskom dvore. Odmenou pre deti za správne zvládnuté situácie na dopravnom ihrisku boli vysvedčenia od policajtiek. Deti sa zasa našim hosťom odvďačili peknými výtvarnými prácami, ktoré im budú zdobiť policajné oddelenie. Za spevu piesne o ježkovi Želkovi a zajkovi Ajkovi a húkačiek sirény policajného auta sme sa rozlúčili s našimi hosťami.


Spracovala: Jana Slovinská, riaditeľka Materskej školy Za priekopou 57, Košice