Prejsť na obsah

MŠ Turgenevova 7, Košice

Materskú školu Turgenevova 7, Košice
navštívili pedagógovia z partnerského mesta Ostrava


Dňa 6. októbra 2014 sme v materskej škole Turgenevova 7, Košice privítali návštevu troch riaditeliek základných škôl a jednej riaditeľky z materskej školy z partnerského mesta Ostrava.

Po absolvovaní prehliadky priestorov materskej školy, tried, funkčného exteriéru s dopravným ihriskom a zabudovaným viacúčelovým telovýchovným náradím sa hostia zúčastnili na výchovno-vzdelávacom procese v štyroch triedach.
Priamou účasťou na edukačných aktivitách pozorovali uplatňovanie cieľov vo výtvarných a pracovných činnosti detí s výtvarným materiálom a prírodninami, využitie interaktívnej tabule a digitálnych pomôcok vo výchovno-vzdelávacej činnosti a stolovanie a stravovanie detí.
Riaditeľka školy Dagmar Rondzíková predstavila hosťom Školský vzdelávací program Domček plný tajomstiev. V neformálnych rozhovoroch hostia ocenili estetické prostredie a množstvo moderných a podnetných učebných pomôcok podporujúcich rozvoj tvorivosti a bádania detí, oboznámili sa s cieľmi a princípmi predprimárneho vzdelávania na Slovensku, získali inšpiráciu a príjemné zážitky.

V závere návštevy hostia poďakovali celému kolektívu materskej školy a vyslovili prianie opätovne sa zúčastniť podobného pobytu.


Spracovala: Dagmar Rondzíková, riaditeľka, Materská škola Turgenevova 7, Košice