Prejsť na obsah

MŠ Turgenevova 7, Košice

„Nech robíme čokoľvek moderné, nezmení to krásy minulé"

Pod týmto názvom prihlásila materská škola Turgenevova 7, Košice svoj projekt do

X. ročníka súťaže ProEnviro 2014/2015, ktorého vyhlasovateľom bola Slovenská agentúra životného prostredia. Jeho hlavným cieľom bolo posilniť úctu ku kultúrnym hodnotám a tradíciám, formovať povedomie o kultúrnom dedičstve a uvedomiť si národnú hrdosť na kultúru našich predkov.

V rámci projektu sme v materskej škole realizovali 4 podujatia s deťmi, ich rodičmi, a s pedagógmi materských škôl mesta Košice v čase od februára do apríla 2015. Zo 40 školských kolektívov z celého Slovenska získala naša MŠ 2. miesto v kategórii materských škôl a získala diplom, metodické materiály a vecné ceny od partnera súťaže SHP Harmanec.

Dňa 1. a 2. októbra vo Vranove nad Topľou sa konal Festival enviromentálnych výučbových programov SISKA, na ktorom sa stretli učitelia a koordinátori enviromentálnej výchovy z verejného, mimovládneho a súkromného sektora. Hlavnou témou tohto festivalu bolo 70. výročie organizácie UNESCO. Náš víťazný projekt, ktorého súčasťou boli aj tvorivé dielne zamerané na výrobu zaujímavých a originálnych produktov z hliny a drôtu, sme mali možnosť odprezentovať pred takmer 80 účastníkmi a v neformálnej diskusii sme si vymenili nápady, skúsenosti a inšpiráciu pre ďalšie aktivity, ktoré škola môže realizovať.





Dagmar Rondzíková

raditeľka MŠ Turgenevova 7, Košice