Prejsť na obsah

MŠ Šafárikova trieda 4, Košice

Minimaratón 2014

Dňa 3. októbra 2014 sa v Materskej škole Šafárikova trieda 4, Košice, ktorej zriaďovateľom je mesto Košice uskutočnil v poradí už 5. ročník Minimaratónu.

Na podujatie boli pozvané materské školy v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Košice nachádzajúce sa v blízkom okolí Materskej školy Šafárikova trieda 4, Košice. Účasť na Minimaratóne prijali nasledujúce materské školy: MŠ Kežmarská 46, MŠ Moldavská 23, MŠ Nešporova 28.

Minimaratón absolvovalo spolu 205 detí. Z Materskej školy Kežmarská 46, Materskej školy Moldavská 23 a Materskej školy MŠ Nešporova 28 sa ho zúčastnili deti vo veku 5 - 6 rokov v celovom počte 104 detí. Za Materskú školu Šafárikova trieda 4, Košice sa na maratóne zúčastnilo 101 detí. Akcia prebiehala v dopoludňajších hodinách - deti behali po vyznačenom chodníku okolo MŠ Šafárikova trieda 4. Štart a cieľ bol pri hlavnom vchode do materskej školy.

Sponzorom Minimaratónu bolo Občianske združenie „Zober loptu, nie drogy", ktoré materiálne prispelo na akciu šiltovkami pre deti s logom OZ a lízankami. Rádio Košice zabezpečilo pre deti športové tašky s ich logom. Každé dieťa získalo aj pamätný list z akcie. Najväčšou radosťou pre všetky zúčastnené deti boli medovníkové medaile.

Účastníkov Minimaratónu prišla povzbudiť vedúca referátu školstva, športu a mládeže Magistrátu mesta Košice PaedDr. Mária Kavečanská, ktorá ocenila malých víťazov – všetkých účastníkov Minimaratónu rozdaním medailí.

Všetci zúčastnení si spoločne užili krásne športové popoludnie a už teraz sa tešia na ďalší ročník Minimaratónu.




Spracovala:
PaedDr. Nicoll Pauerová, riaditeľka Materskej školy Šafárikova trieda 4, Košice
Ing. Henrieta Blénessy, referent referátu školstva, športu a mládeže Magistrátu mesta Košice