Prejsť na obsah

MŠ Park Mládeže 4, Košice

Oslava 50.výročia Materskej školy Park mládeže 4, Košice

Dňa 14. marca 1964 sa po prvýkrát otvorili brány Materskej školy Park mládeže 4 v Košiciach. Krásne 50. výročie od otvorenia školy sme si pripomenuli oslavou na školskom dvore.

Ten sa zásluhou pána starostu Mestskej časti Sever Mariána Gaja a agentúry Gajja Production House s.r.o, zmenil na nepoznanie. Na oslavu okrem súčasných zamestnancov, rodičov a detí prijalo pozvanie aj niekoľko vzácnych hostí. Za zriaďovateľa - Mesto Košice nás svojou návštevou poctila viceprimátorka mesta Košice MUDr. Renáta Lenártová, PhD.
Za referát školstva, športu a mládeže Ing. Mária Mižáková, Ing. Henrieta Blénessy a Ing. Erika Pásztorová, za Mestskú časť Sever starosta Marián Gaj, za Správu mestskej zelene – Košice jej riaditeľ Ing. Richard Majza, MBA, ale aj riaditelia základných škôl, riaditeľky materských škôl z Mestskej časti Sever, členovia Rady školy a Rady rodičov pri Materskej škole Park mládeže 4 , Košice, sponzori, bývalí zamestnanci a žiaci školy.
 
Oslavu otvorila a moderovala Mgr. Silvia Karolyiová, ktorá prítomných privítala a oboznámila ich so zaujímavosťami z minulosti i súčasnosti školy. Po nej sa slova ujala viceprimátorka Mesta Košice Renáta Lenártová a so želaním všetkého dobrého odovzdala riaditeľke školy Ďakovný list primátora mesta Košice Richarda Rašiho. Vo svojom príhovore viceprimátorka poďakovala za obetavú prácu všetkým zamestnancom školy    a do ďalších rokov im zapriala veľa úspechov v práci, kreatívne nápady a veľa elánu pri ich realizácii, najmä trpezlivosť zotrvať v ich poslaní vychovávať a vzdelávať deti - našu budúcnosť.

Program pokračoval vystúpením detí v duchu loga školy - Svet chrobáčikov. Tak sa na pódiu vystriedali deti všetkých tried: lienky, mravčekovia, motýliky aj včielky. Po veľkom aplauze prišli na rad ďalšie príhovory, ktorých sa ujali: riaditeľka školy, starosta MČ Sever a predseda Rady rodičov. Oficiálnu časť oslavy ukončila a svojím spevom dobrú náladu rozprúdila Anna Gajja. Po prehliadke budovy školy sa riaditeľka zhostila krájania torty, ktorú na počesť výročia upiekla mamička a všetci si na nej pochutnali. Celá oslava sa niesla v duchu príjemných rozhovorov, dobrej hudby, vynikajúcich jedál a skvelej nálady.

Ďakujeme všetkým, ktorí prispeli k úspešnosti tejto krásnej oslavy.

Spracovala: PaedDr. Ingrid Stochlová, riaditeľka materskej školy, Park mládeže 4, Košice