Prejsť na obsah

MŠ Palárikova 22, Košice

KOŠICE – európske mesto športu 2016. Na podporu športových aktivít a ich väčším spropagovaním aj u detí predškolského veku sme zorganizovali v MŠ Palárikova 22, za okres Košice Juh na podnet MMK športové súťaživé dopoludnie pod názvom „ Palárikoolympiáda" dňa 27. apríla 2016.

Športových aktivít sa zúčastnilo šesť materských škôl: MŠ Oštepová 1, MŠ Smetanova 11, MŠ Turgenevova 7, MŠ Miškovecká 20, Óvoda – MŠ Žižkova 4 a MŠ Palárikova 22. Za každú školu súťažilo 6 detí / traja chlapci a tri dievčatá /, spolu bolo súťažiacich detí 36 a súťažilo sa v piatich disciplínach. Každá škola si doniesla aj vlastnú vlajku so svojim logom školy, vztýčila sa aj olympijská zástava. Symbolom našich olympijských hier bol macko, učiteľky MŠ Palárikova 22 vytvorili olympijskú hymnu.

Tohto veľmi vydareného športového dopoludnia sa zúčastnili aj pozvaní hostia: PaedDr. Mária Kavečanská – vedúca oddelenia školstva, Mgr. Ivan Šulek – vedúci referátu športu a mládeže, Mgr. Janette Žihalová – za referát športu a mládeže, JUDr. Henrieta Pagáčová – prednostka MČ Juh, PhDr. Andrea Tragalová – vedúca oddelenia kultúry, mládeže a športu, študenti HA na Južnej triede a niekoľkí rodičia a starí rodičia detí, ktorí deti výdatne povzbudzovali.

Deti vydali výborné výkony v športových disciplínach, určená komisia merala a presne evidovala výkony jednotlivých detí. V závere plánovanej aktivity nastalo vyhodnotenie všetkých disciplín, deti získavali diplomy, medaile a ďalšie upomienkové sponzorské darčeky od: MMK – referátu športu a mládeže, za MČ Juh a za MŠ Palárikovu 22. Deti a tiež dospelých účastníkov čakalo aj malé občerstvenie. Z tejto akcie vzniklo aj veľa fotozáberov a video prítomným fotografom.

Dôležité na celej akcii bolo, že nám vyšlo počasie, že celá príprava a organizácia bola výborne zvládnutá, že vládla výborná a priateľská atmosféra, deti boli šikovné a každý odchádzal s dobrou náladou, obohatený novými zážitkami a spokojnosťou. Deti sa hrali, zabávali, športovali a súťažili, nezaprel sa športový duch a chuť pokračovať v zdravom pohybe, ktorý je tak prirodzený pre deti.
Po spravodlivom vyhodnotení výsledkov do mestského kola športových aktivít postúpila za okres Košice IV. – MŠ Palárikova 22 v Košiciach.

Poďakovanie patrí za celú realizáciu kolektívu MŠ Palárikova 22, všetkým zúčastneným učiteľkám za svoje školy – za výbornú prípravu detí a reprezentáciu vlastných škôl a samozrejme deťom za aktivitu a výborne podané výkony.


Fotogalériu nájdete na: http://www.emskosice.sk/fotogaleria/palarikolympiada

Spracovala: Mária Šipošová riaditeľka MŠ Palárikova 22, Košice