Prejsť na obsah

MŠ Nešporova 28, Košice

Atletický deň v Materskej škole Nešporova

V materskej škole Nešporova 28, Košice sme zorganizovali atletický deň za podpory a účasti vzácnych hostí. Naše podujatie svojou prítomnosťou podporili: Danka Velďáková - reprezentantka Slovenska v atletike, Tomáš Veszelka - reprezentant Slovenska v atletike a ich
tréner Radoslav Dubovský. Deti súťažili vo všetkých vekových kategóriách a spoločne nachádzali radosť z vykonaného pohybu a radosť z toho, že niečo urobili pre svoje zdravie.

Atletika patrí medzi základné športové odvetvia s komplexným účinkom na organizmus človeka. Obsahuje rôzne pohybové činnosti cyklického, acyklického a kombinovaného charakteru. Deti súťažili v atletických disciplínach:

1. Beh
· beh na krátku vzdialenosť
· štafetový beh (podávanie kolíka)
· prekážkový beh (so skokmi, preliezaním a podliezaním prekážok)

2. Skok
· skoky znožmo cez nízke prekážky

3. Hod
· hod do diaľky (loptičkou, raketkou, oštepom)
· hod na cieľ (triafanie kuželiek)


Dopoludnie malo príjemnú a radostnú atmosféru, každý, malý aj veľký mal veselú náladu, ktorú rozdával okolo seba. Deti boli nadšené svojimi výkonmi, dostávali chválu od Danky, od Tomáša, ale aj od uja trénera Radka. Veľmi nám chýbala Janka, sestra Danky, ale pre účasť na pretekoch vo Švajčiarsku sa nemohla zúčastniť nášho atletického dňa. Danka, Tomáš aj ujo tréner ukázali deťom, ako sa má správne bežať, skákať aj hádzať. Súťažili spolu s deťmi. Všade bolo počuť radostné výkriky so skandovaním pretekárov. Na záver všetky deti dostali za svoj športový výkon zaslúženú medailu.




v. r. PaedDr. Marta Hrušková
riaditeľka školy