Prejsť na obsah

MŠ Miškovecká 20, Košice

Materskú školu Miškovecká 20, Košice navštívili pedagogickí zamestnanci z partnerského mesta Ostrava


Materskú školu Miškovecká 20, Košice, ktorej zriaďovateľom je mesto Košice už po druhýkrát navštívila štvorčlenná skupina pedagógov z partnerského mesta Ostrava.

Súčasťou návštevy, bolo oboznámenie sa s výchovno – vzdelávacím procesom, výmena skúseností z pedagogickej oblasti, prezentácia dosiahnutých úspechov, prehĺbenie a nadviazanie ďalšej vzájomnej spolupráce.

Veľmi inšpiratívne boli aktivity v rámci projektov školy s národnostným cítením, z čoho si hostia vezmú príklad a zaradia ich do svojej práce. Osobné stretnutie, dojmy, pocity účastníčok pomohli vytvoriť realistický obraz o fungovaní školy a spôsobe výuky zameranej na globálnu a multikultúrnu výchovu.

Privítanie detí v ľudových krojoch, vystúpenia v každej triede boli príkladom realizácie vlasteneckej výchovy a inovatívnych metód práce realizáciou projektov. Vysoko bola hodnotená nápaditosť pani učiteliek a riaditeľky materskej školy, estetizácia interiéru školy, materiálnych podmienok výchovy a vzdelávania.

Rôznorodosť aktivít školy bola prezentovaná na CD nosiči : EHMK - očami detí 2013 a projektu GEW od roku 2003.

Táto návšteva pozitívne prispela k vzájomnému obohateniu pedagógov, ale aj ku skvalitneniu medziľudských vzťahov . Deti mali možnosť počuť českú reč a s návštevou sa rozlúčili pozdravom:
„N A S H LE D A N O U"


Spracovala: Eva Petrillová, riaditeľka Materskej školy Miškovecká 20, Košice