Prejsť na obsah

MŠ Juhoslovanská 2, Košice

Materskú školu Juhoslovanská 4 , Košice navštívili pedagógovia z partnerského mesta Ostrava

V Materskej škole Juhoslovanská 4 v Košiciach, ktorej zriaďovateľom je mesto Košice sa stretli dve pani riaditeľky a pani zástupkyňa zo škôl mesta Ostrava. Pre prítomných boli pripravené na škole dve ukážky edukačných aktivít, prehliadka materskej školy, vzájomná diskusia a darčeky od našich tvorivých detí a pani učiteliek.

Hostia a domáci si po ukážkach a prehliadke školy vymenili informácie o práci na českých a slovenských materských školách, edukácii, organizácii akcií rôzneho druhu v škole i mimo nej ako aj informácie o odmeňovaní pedagogických a nepedagogických zamestnancov škôl.
Darčeky od českých detí a pani učiteliek nás veľmi potešili. Českých kolegov z Ostravy milo prekvapili naše vlastnoručne zhotovené košíky a stromčeky šťastia ktoré sa im veľmi páčili.

Na záver sme si všetci navzájom vymenili kontakty a srdečné objatia.
Na druhý deň nás už ráno čakal e-mail, že naši vzácni hostia šťastne došli domov a už stihli porozprávať svojim kolegyniam príjemné a milé zážitky z Košíc.

Tešíme sa, že sme získali nových priateľov a nadviazané partnerstvo budeme udržiavať vzájomnou inšpiráciou a snáď aj ďalšími vzájomnými návštevami.


Spracovala:
Ing. Marcela Šterbáková, riaditeľka, Materskej školy, Juhoslovanská 4, Košice