Prejsť na obsah

MŠ Jenisejská 24, Košice

Materskú školu Jenisejská 24, Košice navštívili pedagogickí zamestnanci
z partnerského mesta Ostrava


Zástupcovia ostravských pedagógov – tri panie riaditeľky sa v rámci partnerskej návštevy medzi mestami Ostrava a Košice zúčastnili aj prijatia na Materskej škole Jenisejská 24, Košice dňa 7.10.2014 v dopoludňajších hodinách. Zriaďovateľom školy je mesto Košice.

Takmer trojhodinové stretnutie prebiehalo v priateľských pracovných rozhovoroch a predstavení profilácie školy v spojení s prehliadkou jednotlivých tried a edukačných priestorov. Krátkou zastávkou v triede 3 - 4 ročných detí - v triede „Lienok", ktoré sa hosťom predstavili v rámci literárno - dramatickej aktivity rozprávkou „Domček, kto v tebe býva?" bolo odprezentované environmentálne a esteticko - dramatické zameranie materskej školy.

Ostravské riaditeľky zaujala vkusná estetizácia priestorov materskej školy a renovácie a stavebné opravy vykonané zriaďovateľom materskej školy (z financií pridelených Úradom vlády SR), a zriadené priestory na rozvoj predčitateľskej a literárno-dramatickej gramotnosti - rozprávkový kútik a detská „čitáreň".

Stretnutia sa zúčastnili aj vedúca metodického združenia a predsedníčka Rady školy pri MŠ Jenisejská 24, Košice. Na profesionálnu „debatu" učiteľov predprimárneho vzdelávania vymedzený priestor takmer nestačil a tak sa všetci zúčastnení zhodli v konštatovaní, že toto stretnutie by malo mať svoje pokračovanie v ďalšej užšej spolupráci medzi našimi školami, na znak čoho si riaditeľky okrem symbolických darčekov vymenili aj kontakty a dali prísľub ďalšej spolupráce do budúcnosti.


Spracovala: Margita Jančišinová, riaditeľka Materskej školy Jenisejská 24, Košice