Prejsť na obsah

MŠ Dénešova 53, Košice

Materská škola Dénešova 53, Košice oslavovala

Dňa 23. apríla 2015 sa v Centre voľného času Orgovánová 5, elokované pracovisko Popradská 86, Košice uskutočnila akadémia Materskej školy Dénešova 53, Košice pri príležitosti 30.výročia školy.

Materská škola Dénešova 53 začala svoju činnosť 1. apríla 1985 ako šesť triedna materská škola s dvoma oddeleniami jaslí s celkovou kapacitou 180 detí na sídlisku KVP v Košiciach. Po roku 1989 nastal pokles detí, došlo k zrušeniu detských jaslí a škola postupne rušila triedy až na počet štyri.
V roku 2000 došlo zrušením Materskej školy Drocárov park 2 k tomu, že sa počet tried opäť zvýšil na šesť a tento stav pretrváva doteraz. Materskú školu v súčasnosti navštevuje 132 detí. V uvoľnených priestoroch sídli Obvodné oddelenie PZ KVP, čo je z bezpečnostného hľadiska pre školu veľkou výhodou. Zriaďovateľom materskej školy je v súčasnosti mesto Košice a materská škola nemá právnu subjektivitu. V roku 2008 boli zrekonštruované tri školské dvory a vytvorené dopravné ihrisko pre deti. Finančne ho podporili Nadácia PONTIS, Karpatská nadácia, mesto Košice a sponzori.

V roku 2010 sa materská škola stala signatárom Európskej charty bezpečnosti cestnej premávky a v roku 2011 za projekt Bezpečne na ceste získala cenu excelentnosti za rok 2010 v jednej zo šiestich kategórií, a to v kategórii Inštitúcie. Ocenené projekty vyberala Európska komisia z najinovatívnejších a najúspešnejších iniciatív zo strany signatárov Európskej charty.

Dňa 7. mája 2012 bola kolektívu materskej školy udelená Cena primátora mesta Košice za tvorivú pedagogickú činnosť, metodickú prácu s deťmi predškolského veku, spoluprácu s verejnosťou a propagáciu práce košických materských škôl v rámci Európskej únie. Cenu z rúk primátora MUDr. Richarda Rašiho, PhD., MPH si prevzala riaditeľka školy Ing. Katarína Lukáčová.

Dňa 9. februára 2015 v Spišskej Novej Vsi Slovenský olympijský výbor a mesto SNV organizoval Slávnostné odovzdávanie cien fair play za rok 2014 a vyhodnotenie Olympijského festivalu Slovenska za rok 2014. Materskej škole Dénešova 53, Košice bolo odovzdané Čestné uznanie v kategórii - materské školy za košický samosprávny kraj v podujatí: Olympijské festivaly Slovenska 2014. Čestné uznanie prevzala z rúk primátora mesta Spišská Nová Ves riaditeľka školy Ing. Katarína Lukáčová. Vyhlasovateľom podujatia bol Slovenský olympijský výbor. Olympijského festivalu sa mohli zúčastniť materské, základné, stredné a špeciálne školy. Vyhodnotené boli kraje a v rámci nich aj školy. Košický kraj získal celkovo 1. miesto. Veľmi nás teší, že materská škola bola jednou z tých, ktoré projektom "3­-2-­1 štart!" prispeli na festival podujatím, ako aj počtom zúčastnených detí. ,,Pre trvalo udržateľný rozvoj športu urobíme maximum, aby šport na školách mal kvalitu aj kvantitu. Vďaka správnemu kolektívu, super rodičom sa to darí za čo im patrí všetkým veľká vďaka" dodala Ing. Katarína Lukáčová, riaditeľka Materskej školy Dénešova 53, Košice.

Pri príležitosti 30.výročia založenia Materskej školy Dénešova 53, Košice primátor mesta Košice udelil Ďakovný list vedeniu a zamestnancom školy. Každé výročie školy je dôvodom na spomienky, pozdravy a blahoželania. Výchova v materskej škole vždy mala a má jeden cieľ, dať deťom to najlepšie, prejaviť im lásku, porozumenie a dať im dobré základy do budúceho života. Veríme, že škola sa bude aj naďalej rozvíjať, a že sa Vám podarí vytvoriť materskú školu spĺňajúcu kritéria modernej výchovy a vzdelávania. Ďakujeme za Vašu obetavú prácu a do ďalších rokov Vám prajeme veľa úspechov v práci, kreatívne nápady a veľa elánu pri ich realizácii, najmä trpezlivosť zotrvať vo Vašom poslaní vychovávať a vzdelávať deti - našu budúcnosť.

Spracovala :
Ing. Katarína Lukáčová, riaditeľka Materskej školy Dénešova 53, Košice
Ing. Henrieta Blénessy, oddelenie školstva Magistrátu mesta Košice