Prejsť na obsah

MŠ B. Němcovej 4 , Košice

Materská škola, B. Němcovej v Košiciach a projekt „TO SOM JA"

V dňoch 26. januára až 6. februára 2015 bol v Materskej škole, B. Němcovej 4, Košice, ktorej zriaďovateľom je mesto Košice realizovaný projekt s finančnou podporou Fondu zdravia Mesta Košice, n. f. so zameraním na poznanie svojho tela pod názvom „TO SOM JA".

Vďaka realizácii projektu sme mohli v materskej škole doplniť učebné pomôcky a knihy o ľudskom tele. Ciele projektu sa napĺňali prostredníctvom aktivít: Naša trieda – moji kamaráti, Ako sa cítim, Moja ruka, Viem, že zdravé jedlá sú mňam, Naša kamarátka Barborka ochorela, To je môj kamarát, Takto vyzerám, Ak chceš byť zdravý, tak sa pohybuj. Počas realizácie projektu sa kládol dôraz na hru, aktivitu, zážitkové učenie.
Deti sa hrali, ale aj tvorili a všetky práce, ktoré si vyrobili, uložili do knihy. Každé dieťa sa stalo autorom svojej knihy s názvom To som ja. Tieto originálne knihy deti mohli predstaviť nielen v triednej knižnici, ale aj na veľkej výstave kníh, ktorá sa začala 5.2.2015 vo vstupnej chodbe materskej školy za účasti všetkých detí a kolektívu. Výstava pokračuje počas nasledujúcich dní pre hostí, rodičov a priateľov školy.
Ďakujem Fondu zdravia Mesta Košice, n. f. za finančnú podporu a celému kolektívu materskej školy za realizáciu projektu. Predškolský vek je významným a nenahraditeľným obdobím, kedy sa utvárajú základy do ďalšieho života. Preto je dôležité, aby sme deťom vytvorili základ pre poznanie seba samého, pre starostlivosť a zdravý životný štýl.

Spracovala: PaedDr. Marianna Jamborová, riaditeľka materskej školy
V Košiciach 6.2.2015