Prejsť na obsah

MŠ Azovská 1, Košice

Dopravná víla na návšteve


„Kde bolo, tam bolo..." začala rozprávať svoj príbeh Dopravná víla, ktorá prišla na návštevu do Materskej školy na Azovskej 1 v Košiciach. Bola zvedavá, či deti z materských škôl zo sídliska Nad jazerom vedia pomenovať dopravné značky, riešiť dopravné situácie ale či sa vedia aj bicyklovať a jazdiť na kolobežke.

Každú materskú školu víla - pani učiteľka Andrea Saloňová spolu s pomocníčkou - učiteľkou Renátou Loudovou označila rozprávkovými postavami a tie deti preniesli do rozprávkového kráľovstva, kde plnili úlohy podľa jej pokynov. Nebolo to nič náročné ako povedali deti, ale najviac sa tešili na jazdu na bicykloch a kolobežkách. Dopravné ihrisko na školskom dvore slúžilo aj na poznávanie dopravných značiek a utváranie poznatkov o bezpečnom a etickom správaní sa na komunikáciách. Dopravná víla navodzovala dopravné situácie a deti na základe zážitkov rozprávali svoje príbehy.

Hoci išlo o zábavu, ocenenia - diplom, medailu i balíček hračiek a športových potrieb - dostali všetci rovnako. Nechýbalo občerstvenie a fotografia na záver. Poďakovanie za to patrí starostke mestskej časti Ing. Lenke Kovačevičovej a poslancom miestneho zastupiteľstva, ktorí na toto podujatie schválili dotáciu. Všetci im za to pekne ďakujeme a veríme, že sa o rok stretnem opäť.
A čo povedala Dopravná víla na záver? Utekala šíriť dobré meno o deťoch zo sídliska Nad jazerom a šla sa presvedčiť aj do iných mestských častí, či aj tam sú také šikovné deti. Odchádzala spokojná, v presvedčení, že akcia prispeje k predchádzaniu detských úrazov a nehodám, ktoré často spôsobujú deti. Vedomosti, ktoré si deti osvojili určite využijú v reálnom živote a budú uplatňovať zásady bezpečného správania sa v cestnej premávke podľa všeobecne právnych predpisov v role chodca, spolujazdca, cyklistu či korčuliara.


Spracovala: PaedDr. Alena Kupková, riaditeľka MŠ Azovská 1, Košice