Prejsť na obsah

Milí Košičania,

máme za sebou rok ktorý znamenal, a ja v to pevne verím, ďalšie pozitívne zmeny pre Košičanov. Našou snahou je, aby sa ľudia v tomto meste cítili dobre a bezpečne, aby sa im tu žilo pohodlne, mali tu prácu a dostatok možností na oddych.

               

Som veľmi rád, že sa nám podarilo úspešne v termíne dokončiť veľkú rekonštrukciu električkových tratí a modernizáciu električkových uzlov. Košičania sami veľmi dobre vedia, že tak rozsiahle práce si vyžiadali aj značné obmedzenia, ale ja im chcem poďakovať za ich trpezlivosť. Pochopili, že rekonštrukcia bola kvôli opotrebovanosti koľajníc nevyhnutná, a jej výsledkom je moderná a hlavne bezpečná električková doprava. Využili sme na to prostriedky Európskej únie a ušetrili tak Košičanom viac ako 100 miliónov eur, ktoré by sme inak museli platiť z peňazí nás všetkých.    

Samozrejme týmto veľkým dopravným projektom nekončíme. V rekonštrukcii tratí plánujeme pokračovať a čakajú nás aj ďalšie výzvy.  Spustili sme rekonštrukciu  legendárne kúpalisko Červená hviezda, začala príprava staveniska novej a modernej Košickej futbalovej arény, aktívne pripravujeme výstavbu Národného tenisového centra. Naďalej intenzívne podporujeme kultúru, šport, vedu aj charitu.

 

Musím povedať, že v našom meste žijú nesmierne talentovaní ľudia, od detí až po seniorov, ktorí sú veľmi aktívni a s ktorými úzko spolupracujeme. Košičania dosahujú úspechy, ktoré prekračujú hranice nielen nášho mesta, ale aj celého Slovenska. Páči sa mi, že sa dokážu nadchnúť a pripojiť k dobrej veci. Svedčí o tom aj ich vysoká účasť na rôznych podujatiach, organizovaných mestom Košice. Práve oni tu vytvárajú skvelú atmosféru, ktorá dodáva Košiciam jedinečnosť. Ak sa rozvoj mesta spojí s týmto ľudským potenciálom, nie je divu, že si nás aj v tomto roku opäť všimli zahraničné média, cestovateľské portály, aj odborné organizácie, ktoré náš vývoj hodnotia veľmi pozitívne.

 

Stále častejšie si organizátori medzinárodných podujatí vyberajú Košice, ako ideálne miesto konania svojich podujatí. Za úspech považujeme aj to, že sa nám po prestížnom titule Európske hlavné mesto kultúry 2013 podarilo získať, vo veľkej konkurencii európskych miest, aj ďalší titul – Európske mesto športu 2016. V Košiciach sa od budúceho roka bude konať  medzinárodný filmový festival Art Film Fest, ktorý sa k nám sťahuje z Trenčianských teplíc. Aj v budúcom roku nás čaká veľa práce, ktorej výsledky budú skvalitňovať život v našom meste aj pre ďalšie generácie.

 

0) { window.galleryApi = gallery.unitegallery({ gallery_theme: "tilesgrid", grid_num_rows: 2, tile_width: 140, tile_height: 140, tile_enable_border: false, tile_enable_shadow: false, theme_bullets_margin_top: 12, theme_bullets_color: "blue", bullets_space_between: 8, lightbox_textpanel_enable_description: true, lightbox_textpanel_desc_color: '#b5b5b5', lightbox_textpanel_desc_font_size: 14, lightbox_textpanel_desc_text_align: 'center', lightbox_textpanel_desc_font_family: '"Quicksand", "Arial", sans-serif', lightbox_textpanel_desc_bold: 400, lightbox_textpanel_title_bold: true, lightbox_textpanel_title_font_size: 18, lightbox_textpanel_title_font_family: '"Quicksand", "Arial", sans-serif', lightbox_textpanel_title_text_align: 'center', lightbox_textpanel_padding_top: 15, lightbox_textpanel_padding_bottom: 5, lightbox_close_on_emptyspace: false }); setTimeout(function () { $('.article-gallery-container').addClass('loaded'); }, 500); } setTimeout(function () { $("#gallery").removeClass('init'); }, 1200); });